Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Twee topwedstrijd in de SheBelieves Cup

Afgelopen week ging in Amerika de SheBelieves Cup van start. De VS, Engeland, Frankrijk en Duitsland doen aan dit toernooi mee. In de eerste ronde wonnen Frankrijk (tegen Engeland) en de VS (tegen Duitsland) beide met één doelpunt verschil. Vanavond staan er weer twee krakers op het programma, maar eerst de terugblik op de eerste ronde.

Frankrijk stond na iets meer dan een half uur gespeeld te hebben op een 1-o achterstand in het Talen Energy Stadion (Pennsylvania) tegen Engeland, dat op voorsprong was gekomen via Jordan Nobbs (Arsenal). Frankrijk, dat gedurende de eerste helft geen goede indruk wist achter te laten, besloot na de rust het tempo wat op te schroeven. Ook werden er meer verticale passes verzonden. Het was even wachten op de gelijkmaker maar uiteindelijk viel de via Marie-Laure Delie (Paris Saint-Germain) en zo stond het vlak voor tijd 1-1. Diep in de blessuretijd kwam Frankrijk zelfs op voorsprong dankzij Wendie Renard (Olympique Lyon).

Later op de avond speelde de VS tegen Duitsland in hetzelfde stadion voor zo’n 16318 toeschouwers. Ter vergelijking, bij het andere duel keken zo’n 8616 mensen. Uiteindelijk wist de Amerikaanse Lynn Williams (North Carolina Courage) als enige het net te vinden en daardoor won de VS met 1-0 van Duitsland.

De stand:

 

# Team GS GW GL VL PNT DPV DPT DS
1 France 1 1 0 0 3 2 1 1
2 VS 1 1 0 0 3 1 0 1
3 England 1 0 0 1 0 1 2 -1
4 Germany 1 0 0 1 0 0 1 -1

Het programma voor vanavond:

 

Aanvang Thuis Uit Uitslag
20.15 uur Frankrijk Duitsland  –
23.00 uur VS Engeland  –

Het bericht Twee topwedstrijd in de SheBelieves Cup verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *