Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Zweden speelt in unieke voetbalshirts tijdens Algarve Cup

Het Zweedse voetbalelftal vormt met haar wedstrijdtenues een opvallende verschijning tijdens de Algarve Cup. Op de achterkant van de shirts zie je namelijk niet de gebruikelijke achternamen, maar motiverende teksten. Het concept, afkomstig vanuit de Zweedse voetbalbond, is bedoeld om zoveel mogelijk vrouwen te inspireren en vooral te motiveren.

De teksten op de shirts, citaten van prominente Zweedse vrouwen, zijn door de speelsters zelf uitgezocht. Het concept hiervoor werd gelanceerd door de Zweedse voetbalbond om jonge vrouwen meer zelfvertrouwen te geven en te laten zien dat ze grootse dingen kunnen bereiken. Één van de bekendste Zweedse internationals, aanvalster Lotta Shelin, koos voor een tweet van politica Gudrun Schyman: “Kijk nooit op iemand neer, alleen als je iemand overeind wilt helpen.”

Ze zegt: “Ik vind het geweldig dat we onze krachten samen met die van andere sterke vrouwen kunnen bundelen en zo kunnen laten zien dat alles mogelijk is. Er is altijd behoefte om jonge vrouwen te laten zien wat hun mogelijkheden zijn om te slagen. En dat niemand zich beperkt moet voelen om het doel te bereiken en vooral niet vanwege je geslacht iets moet laten.”

De directeur communicatie van de Zweedse voetbalbond, Niklas Bodell, vertelt dat het initiatief vooral is bedoeld om te laten zien welke energie en motivatie het nationale vrouwenteam levert. Hij hoopt dan ook dat niet alleen jonge vrouwen, maar eigenlijk alle mensen zich laten inspireren om voor zichzelf én voor elkaar op te komen, ongeacht wie of waar je vandaan komt.

Enkele andere quotes die je terugvindt op de shirts zijn “Geloof in jezelf” van popicoon Zara Larsson, “Probeer succesvol te zijn. Al is het resultaat secundair, zolang je maar durft” van journaliste Frida Soderlund en “Vrouwen willen verschillende dingen” van stand-up comedian Karin Adelskold.

Benieuwd welke citaten er nog meer zijn uitgekozen? Let dan maandag 6 maart extra goed op, want Zweden is de volgende tegenstander van de OranjeLeeuwinnen! De voorbeschouwing op deze wedstrijd volgt nog.

Het bericht Zweden speelt in unieke voetbalshirts tijdens Algarve Cup verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *