Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meidenvoetbal: JVOZ speelt gelijk tegen DVO ’60

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd van JVOZ tegen DVO op het programma. In Roosendaal waren de meiden kansloos geweest tegen dit team. Nu werd er (vakantietijd) aangetreden met slechts 1 wissel en was er, na lang blessureleed, de rentree van de benjamin van het team, Noa Slinger. Zij startte als linksbuiten en vormde samen met Angela Versluis en Jasmijn Verschoor de voorhoede. Na 6 minuten kreeg Noa haar eerste kansje maar haar inzet eindigde in de handen van de keeper. Even later kregen ook de gasten (wind mee in de eerste helft) hun eerste kans, maar die ging naast.

Even later een kans voor Jasmijn, ze schoot snel doch haar inzet kon worden geblokt. De eerste helft was niet heel opwindend verder. De meiden kregen een vrije trap op zo’n 25 meter na een overtreding op Angela maar de vrije trap van centrale verdedigster Sophie Fijneman was over de muur maar te zacht om de keeper te kunnen verrassen. Voor rust moest keepster Esther van Belzen nog 2 keer goed redding brengen bij uitvallen en moest middenveldster Alessia Mieras een keer een bal van de lijn halen na een corner. Ruststand 0-0.

Na rust hadden de meiden wind in de rug en werden ze, met Demi Nas nu centraal achterin en Sophie als spits en Noa op de bank, beter. Toch was het eerste kansje voor DVO maar Esther had de bal in 2-en. Even later een kansje voor Angela, maar ook dat leverde niets op. In de 42e minuut kregen de meiden een vrije trap aan de linkerkant. Alessia plaatste de bal op het hoofd van de mee opgekomen rechtsachter Chaima Benkaddour maar haar inzet ging over het doel. In de 49e minuut kwamen de gasten enigszins onverwacht op voorsprong door een eigen doelpunt van Demi die een voorzet wilde wegkoppen maar de bal zeer ongelukkig in haar eigen doel zag belanden. Uit frustratie bewerkte ze de paal en raakte zo licht geblesseerd.

Gelukkig kon ze de wedstrijd vervolgen en rende ze na een paar minuten weer als een kievit. De meiden zaten niet bij de pakken neer en meteen vanaf de aftrap kreeg Angela een kans, maar helaas strandde die op de keeper. In de 58e minuut was het wel raak. Angela kwam door op links en vond het net, 1-1.

Het combinatiespel werd langzaam beter zeker op het middenveld waar naast Alessia de zusjes Cheng Yan en Winnie Li speelden, de eindpass naar voren kwam echter te vaak niet aan. De meiden bleven kansen en kansjes krijgen en in de 64e minuut had de keeper een overtreding buiten de 16 nodig om Angela te stoppen. De vrije trap werd genomen door linksachter Manon de Ruijsscher maar die ging helaas over het doel. Even later ging een schot van Angela net over en ook een prachtbal van Cheng Yan van zo’n 25 meter vond het net niet omdat de keeper er nog net zijn vingertoppen tegenaan kon krijgen. Uit de daarop volgende corner kon Chaima op goal schieten maar haar schot was niet hard genoeg en werd een prooi voor de keeper. Het eerste gelijke spel voor de meiden deze competitie was daarmee een feit.

Foto: Janet Visser

Het bericht Meidenvoetbal: JVOZ speelt gelijk tegen DVO ’60 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *