Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Daadkrachtig Oranje wint van Zweden

Schrijver: Jeroen Adriaanse

Het Nederlands elftal heeft de laatste poulewedstrijd op de Algarve Cup gewonnen. In de eerste helft had Oranje de grootste moeite met het creëren van kansen. Uiteindelijk benutte de ingevallen Mandy van den Berg vlak voor tijd een penalty, 0-1.

Gedurende de eerste helft had het Nederlands elftal het vooral in balbezit moeilijk tegen een goed georganiseerd Zweden. De ploeg van Pia Sundhage creëerde dan ook de grootste kans. Nadat Sheila van den Bulk eenvoudig van de bal werd gezet, kon Lotta Schelin na een mislukte pass doorlopen richting het doel van Sari van Veenendaal. Vanuit een kansrijke positie schoot Schelin echter hoog over.

Dit spelbeeld deed bondscoach Sarina Wiegman dan ook besluiten om het na de rust om te gooien. Vivianne Miedema kwam erin voor Sisca Folkertsma, Lieke Martens verving Jill Roord en Siri Worm maakte plaats voor Kika van Es.

Tien minuten na de rust schoot de ingevallen Miedema vanuit een moeilijke hoek op de paal waarna de rebound niet aan Beerensteyn was besteed. Na de rust ging Oranje beter spelen. Toch moest Van Veenendaal op een mislukte voorzet van Hanne Gråhns daadkrachtig ingrijpen. Ook Renate Jansen wist een fout van Rut Lindahl niet af te straffen.

Uiteindelijk versierde Beerensteyn na een mooie actie een penalty, die werd benut door Mandy van den Berg. Alhoewel de keepster de bal nog met haar vingertoppen aanraakte, wist Van den Berg de bal ver in de hoek te plaatsen. Daarmee toont Oranje aan over voldoende doorzettingsvermogen te beschikken en weet de ploeg na een matige eerste helft alsnog de drie punten veilig te stellen.

Wat voor gevolgen deze uitslag heeft voor het vervolg van de Algarve Cup is nog niet bekend. Vanavond staan er namelijk nog twee andere wedstrijden op het programma.

Opstelling Nederlands elftal:

Van Veenendaal; Worm (45’ Van Es), Van den Bulk (69’ Dekker), Zeeman (69’ Van den Berg), Van der Most; Middag, Roord (45’ Martens), Groenen; Jansen, Folkertsma (45’ Miedema), Beerensteyn (88’ Van de Donk).

Het bericht Daadkrachtig Oranje wint van Zweden verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *