Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nabeschouwing Eredivisie zaal – 3 maart

FC Gelre haakt aan terwijl drs Vijfje punten verliest in de strijd om de play-offs. De Gelderse vrouwen wisten thuis te winnen van Avanti/Keuning Advocaten. De thuisploeg scoorde vroeg in de wedstrijd 1-0 door Judith Westerveld. Voor de rust werd er twee keer gescoord door Angela van Rooy en Wieke Wassink. De Friezinnen wisten uiteindelijk toch nog terug te komen tot 3-2 door Femke Reitsma. Gelre neemt daarna weer het heft in handen en liep daardoor uit naar 6-2. Doelpuntenmakers: Larissa Bijmolt, Angela van Rooy en Wieke Wassink. Het was Femke Reitsma die 6-3 scoorde.

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau, dat dit seizoen moeilijk tot scoren weet te komen, kwam dit keer ook niet verder tegen een stug verdedigend drs. Vijfje. De bezoekers kwamen op 1-0 door Art Brueren. Voor de Groningers was winst belangrijk in de strijd om plek vier. Toch verloren ze twee punten omdat Chantal Hendriksen vijf minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde.

Drachtster Boys liet er geen gras over groeien in de wedstrijd tegen Hovocub. Na een 8-0 ruststand werd het uiteindelijk 12-1 voor de nummer drie van de competitie. De doelpuntenmakers bij de Friezinnen waren: Esther van Toledo (4x), Lotte Donath (3x), Jessie Prijs (2x), Marian Meijer, Bernou Hylkema en Sanne Bijlstra. Het doelpunt van Hovocubo was van de voet van Suzanne Deckers.

Een goed startend Team Alkmaar/Sportstars nam de leiding tegen koploper vv Pernis/ Barcelona Soccer Schools door Joëlle Groot. Halverwege was de stand 1-1. Daarna zakte de thuisploeg weg en scoorde de landskampioen vijfmaal, 1-6.

KTP Nieuw Roden had haar handen vol tegen een strijdbaar Pro Futsal Club. In de eerste helft was de thuisploeg dat het spel bepaalde en zo kwam het op een 1-0 voorsprong via Renee Huizinga. Voor de rust scoorde Erika Koetsier (PFC) echter de gelijkmaker. In de tweede helft kwamen de bezoekers zelfs op 1-2 door Koetsier. Daarna toonde de bekerfinalist veerkracht door drie keer te scoren. De doelpunten kwam op naam van Renee Huizinga, Mariel Miedema en Amber Bandringa te staan.

Uitslagen 3 maart 2017:

Thuis Uit Uitslag
vv Pernis/ Barcelona Soccer Schools Team Alkmaar/Sportstars 6-1
FC Gelre Avanti/Keuning Advocaten 6-3
Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau G.S.V.F. drs. Vijfje 1-1
Drachtster Boys Hovocubo 12-1
KTP Nieuw Roden Pro Futsal Club 4-1

Het bericht Nabeschouwing Eredivisie zaal – 3 maart verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *