Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meidenvoetbal: WSC Waalwijk weekend special

WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een inhaalprogramma programma.

ST Fiducia/Elsendorp – WSC MO15-1 2-2 (0-1)

Altena / Almkerk MO13-1 – WSC MO13-1 3-0 (2-0)

De meiden van WSC MO13-1 lieten zaterdag 3 dure punten liggen. De inhaalwedstrijd tegen een combinatieteam van Altena en Almkerk stond op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op het sportcoomplex van Altena in Nieuwendijk. Afwezigen waren Lieke v Riel die op vakantie was, en Kiyana v Riel die er voor 6 weken eruit ligt met een scheurtje in haar enkel. Twee zware aderlatingen voor de ploeg maar vanuit de C waren Rana en Fleur de invalsters voor vandaag. WSC begon aardig aan de wedstrijd en beheerste het middenveld volledig. Het probleem zat vandaag duidelijk in het verzilveren van de kansen wat steeds niet lukte. De tegenstander Altena /Almkerk speelde op de counter. Ze hadden 3 zeer snelle speelsters voorin en binnen 7 minuten werd er met de eerste uitbrak direct gescoord; 1-0. Er was nog niks aan de hand aangezien WSC veruit het meeste balbezit had. Het gemis van onze vaste spits Lieke deed zich voelen want de bal ging er ondanks meer kansen nog niet in. Altena plaatste weer een snelle uitbraak en kwam tegen de verhouding in op 2-0. Dit was tevens de ruststand. Na wat thee en aanwijzingen te hebben gegeven ging WSC vol goede moed aan de tweede helft beginnen. Wederom hetzelfde spelbeeld, de kansen voor WSC, maar de keepster van Altena zat overal goed bij. WSC had ongelofelijk veel balbezit en eigenlijk speelde WSC de gehele tweede helft vol op de aanval maar het lukte niet om de bal tegen de touwen te krijgen. Altena scoorde wel via een goede counter; 3-0 op het scorebord. De inzet was er wel maar het moet effectiever anders kun je ook dit wedstrijden verliezen.

WSC MO11-1 – Sliedrecht MO11-1 13-0 (8-0)

WSC MO11-1 wint plichtmatig met 13-0! Waar de leiding en de meiden zich opmaakten voor een zware competitie met taaie tegenstanders, lijkt het in de voorjaarscompetitie uit te lopen op een eenzijdig verhaal. Nadat we de eerste wedstrijd met ruime cijfers hadden gewonnen kwam nu Sliedrecht op bezoek. Met meerdere speelster in de gelederen die voor hun eerste jaar voetballen, was het al snel duidelijk dat ze geen partij waren voor onze meiden. Binnen 1 minuut was de 1-0 een feit en 5 minuten later was het alweer 3-0. Onze meiden bleven gemotiveerd en joegen de tegenstander de stuipen op het lijf. Onze meiden denderden door en met rust was er een 8-0 stand bereikt. Enkele meiden kwamen in de rust naar de leiding met de opmerking dat ze zulke wedstrijden niet echt een uitdaging vinden. Hierop reageerde de leiding dat we het wel moeilijker voor ze konden maken…. “Hoe dan?” was direct de vraag… We gaven ze de opdracht mee om maximaal 3x de bal te mogen raken. Na de derde keer moesten ze de bal laten liggen. Ook al was hij dan voor de tegenstander. De eerste 15 minuten van de 2e helft hebben de meiden deze opdracht uit moeten voeren. De eerste 5 minuten was het rommelig, wisten ze niet goed hoe ze hiermee om moesten gaan, maar in de volgende 10 minuten werden wel de 2 mooiste goals gemaakt van de wedstrijd. Met veel lopende speelsters, maximaal 3 keer spelen, vanaf de eigen helft, werd een doelpunt uit het boekje gescoord. De meiden begonnen te snappen waar de opdracht omging en de uitdaging was gevonden. Veel toeschouwers zullen het niet hebben begrepen en misschien vonden ze het af en toe wel rommelig, maar dat is dan het leerproces waar ze naar hebben gekeken. Uiteindelijk werden er 5 doelpunten gemaakt in de tweede helft en werd Sliedrecht met 13-0 verslagen. Het was een terechte overwinning en de uitslag geeft de werkelijke krachtsverhoudingen weer. Wel mag worden gezegd dat ondanks deze grote nederlaag de meiden van Sliedrecht positief bleven en voor iedere bal bleven knokken.

WSC MO11-2 – Jan van Arckel MO11-1 14-2 (5-1)

Na het kampioenschap van afgelopen najaar zijn we doorgeschoven naar een hogere klasse, maar nog altijd lijken de meiden van WSC niet te stoppen in hun reeks van overwinningen. Ook vandaag wisten de dames weer met dubbele cijfers te winnen. Na een week van hossen, snoepen, vakantie en dus laat opblijven hebben de meiden moeite om weer in het spel te komen. Ook vandaag begon de wedstrijd daarom weer wat slordig. Desondanks kon een van onze spitsen de toon binnen 30 seconden al zetten; 1-0. WSC ging er nog niet direct beter van spelen. De meiden leken moe en gaven snel op in de duels. Hierdoor Jan van Arckel een paar keer hun sterke 2 koppige voorhoede bereiken. Door goed keeperswerk van keepster Nina van Uffelen vond JvA in de eerste helft slechts 1 keer het doel van WSC. WSC wist er echter 5 doelpunten tegenover te zetten. Ondanks deze voorsprong moesten de meiden hartig toegesproken worden in de rust. Winnen is leuk, maar we willen wel mooi voetbal blijven zien. De wedstrijd liet het toe om wat te experimenteren in de opstelling. Meiden die normaal wat verder van elkaar opgesteld staan, stonden nu wat dichter bij elkaar en deze gelegenheid werd aangegrepen om even uitgebreid de carnavalservaringen uit te wisselen. Een koekje en een bakkie thee was het enige wat nog ontbrak bij deze “gezellige” theekransjes op het veld. We schrokken soms van de snelle aanvalsacties van de tegenstander en konden doelpunten met wat geluk ternauwernood voorkomen. Na een 2e tegendoelpunt kreeg WSC in de gaten dat dit niet het moment was om gezellig te kletsen. Vanaf dat moment was de beer los. WSC creëerden als team de ene na de andere kans. Een groot deel werd verzilverd, maar ook een record aantal ballen vond zijn Waterloo tegen de lat of tegen de paal. We wisten in de 2e helft maar liefst 9 keer te scoren en zetten de eindstand op 14-2. We blijven de ranglijst dus met trots aanvoeren. Komende week gaan ze zich voorbereiden op de volgende, drukke, week. Zaterdag spelen we tegen DSC uit Kerkdriel en woensdag 15 maart spelen we tegen het sterke team van NEO’25 voor de beker.

WSC JO9-3 – Nevelo JO9-4 0 – 2 (0-0)

Zaterdag 4 maart speelde WSC JO9-3M haar tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie en wel thuis tegen Nevelo uit Oisterwijk. Helaas zonder punten maar met inzet, elkaar op zoeken en net dat beetje pech om niet gewonnen te hebben. Met negen meiden speelden we 7 tegen 7. In de eerste helft was het een volstrekt gelijke strijd. Melody wilde dit keer de hele wedstrijd voetballen en Marguerite was afwezig. Daarmee was het voor Lisa een eerste keer om een hele wedstrijd te keepen. En dat deed ze goed. De keren dat Nevelo doorbrak kon de aanval door onze verdediging met Merel en Famke goed worden afgewend. Prima werk meiden! Maar ook wij konden met Jewel en Milou een paar keer gevaarlijk voor doel komen waarbij we toch wel complimenten moeten geven aan hun keeper. Wat opviel was dat naast de inzet en felheid in de eerste helft de meiden elkaar opzochten en zelfs combinaties maakten. Soms zelfs een brug te ver.

Op het middenveld werd hard gewerkt door Evi, Sterre en Jip die ook duidelijk mee naar voren gingen. In de tweede helft werkte de paal ook nog twee keer mee. Maar dat geluk had Nevelo ook toen Jip uit een moeilijke hoek verrassend goed op doel schoot en ook de paal trof. Melody kreeg nog twee schietkansen, maar het lukte gewoon niet om te scoren. Helaas bleef een treffer niet uit waardoor het 0-1 werd. In de extra tijd, waarbij de vermoeidheid toch wel te zien was, werd op het fluitsignaal nog net gescoord door Nevelo: de eindstand werd daarmee helaas 0-2.

Het bericht Meidenvoetbal: WSC Waalwijk weekend special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *