Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Janny Timisela nieuwe coach Fortuna Wormerveer

De Amsterdamse oud-international Janny Timisela wordt de nieuwe trainster van de Fortuna Vrouwen. Timisela, momenteel nog voor haar derde seizoen onder contract bij vv Maarssen, heeft voor een jaar getekend in Wormerveer.

Janny Timisela, 54 jaar oud, heeft een schat aan ervaring in het vrouwenvoetbal. De in Tiel geboren Timisela begon haar carrière als speelster bij de plaatselijke RKTVC en voetbalde daarna steeds op het hoogste niveau bij Nederlandse clubs Puck Deventer en Ter Leede. Timisela was de eerste Nederlandse voetbalster die koos voor een buitenlands avontuur. Zo was zij actief bij het Zweedse Hammarby en Djurgarden. Daarnaast speelde Timisela maar liefst 65 keer in het Nederlands elftal.

Timisela over haar ambitie om bij Fortuna Wormerveer aan de slag te gaan: “Op zoek naar een nieuwe uitdaging ……… een bekende uitspraak die vaak gebruikt wordt bij het vinden van een nieuwe club. Zo ook bij mij maar wel met de vermelding dat er nog meerdere dingen bij kijken. Om een aantal punten te benoemen: het niveau waarop er gespeeld wordt, de ambitie van de club die zichtbaar is in de stand van de competitie, promotie kandidaat en de naamsbekendheid die is opgebouwd binnen het vrouwenvoetbal. Met mijn ervaring als speelster en trainster denk ik dat ik zowel op voetbaltechnisch als op organisatorisch gebied Fortuna naar een hoger plan kan tillen. Na mijn gesprekken met Marina en Ed en een uitgebreide rondleiding op het schitterende complex wist ik dat ik hier graag aan de slag wilde.”

Namens de Fortuna Vrouwen is voorzitster Marina Donker zeer content met het contracteren van Timisela: “Samen met Ed Kuijper heb ik diverse gesprekken met Janny gevoerd en vanaf het begin was duidelijk dat zij ons naar een volgende fase kan helpen. Janny is duidelijk, schuwt de confrontatie niet en, heel belangrijk, ze houdt van mooi voetbal waarbij resultaat voorop staat. Verder zochten wij een trainer die oog heeft voor de jeugd en wil helpen met verder opzetten van de meisjes jeugdopleiding. Ook hierin zal Janny ons dus gaan ondersteunen.”

Bij Fortuna treft Janny haar zuster Fien die sinds de winterstop actief is als trainster van Vrouwen 2. In de trainersstaf der vrouwen is ook Mozes Izaac actief.

Het bericht Janny Timisela nieuwe coach Fortuna Wormerveer verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *