Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje produceert mooie statistieken op Algarve Cup

De Algarve Cup 2017 was voor het Nederlands elftal een geslaagd toernooi met het oog op de komende drie oefenwedstrijden tegen Frankrijk (07.04.2017), Ijsland (11.04.2017) en Japan (09.06.2017) én uiteraard het EK. De ploeg van Sarina Wiegman produceerde in Portugal enkele mooie statistieken.

Doelpunten

De doelpunten werden gemaakt door: Mandy van den Berg, Sherida Spitse, Renate Jansen, Anouk Dekker, Lieke Martens en Vivianne Miedema. Elke linie nam dit toernooi dus minimaal een doelpunt voor haar rekening. Sheila van den Bulk wist als enigste invalster te scoren namens de OranjeLeeuwinnen. Het doelpunt van Vivianne Miedema tegen Japan (2-3) werd namelijk als een eigen doelpunt geregistreerd.

Kaarten

Gedurende het toernooi werden er weinig kaarten verzameld. Shanice van de Sanden en Sherida Spitse gingen beide het scheidsrechterlijke boekje in met een gele kaart. Aanvoerster Mandy van den Berg ontving tegen Japan twee keer geel en dus moest zij er vroegtijdig met rood af.

Speelminuten

Gedurende dit toernooi werd er door Sarina Wiegman veelvuldig gewisseld om zo de gehele selectie aan het werk te kunnen zien. Als speelster/keepster kon je uiteindelijk 360 minuten meespelen. Vivianne Miedema, Tessel Middag, Mandy van den Berg, Desiree van Lunteren en Liza van der Most zijn echter de enige speelster die 2x 90 minuten hebben gespeeld. Stefanie van der Gragt, Daniëlle van de Donk en Kelly Zeeman stonden nooit de volledige 90 minuten op het veld.

De drie keepsters (Sari van Veenendaal, Angela Christ en Loes Geurts) mochten allemaal minimaal een keer in de basis starten. Geurts begon tegen Japan in de basis maar werd – met een eventuele penaltyserie in gedachten – vlak voor tijd vervangen door Van Veenendaal. Zoals bekend kwam die penaltyserie er uiteindelijk niet.

Het bericht Oranje produceert mooie statistieken op Algarve Cup verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *