Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing: Hoofdklasse A – 11 maart 2017

In de Hoofdklasse moet RCL er zaterdag weer staan. Na twee nederlagen op rij staat de club nog altijd vijf punten voor op Jong PEC Zwolle, maar bij een eventuele derde nederlaag op rij wordt het wel heel erg spannend. Iets waar ze in Leiderdorp liever niet aan denken. Uit bij Oranje Nassau moeten er daarom weer drie punten worden gepakt.

Jong PEC Zwolle, winnaar van de tweede periodetitel, heeft de jacht op de koploper inmiddels vol ingezet. Aan de tegenstander SSS zullen de Zwolse talenten echter een flinke kluif hebben. De nummer drie, VIOD, hijgt inmiddels in de zowel de nek van PEC als van RCL en treft in Be Quick ’28 een ploeg in vorm. Voor meerdere partijen belooft dit dus een spannende wedstrijd te worden!

Gezien de puntenaantallen dichtbij elkaar liggen is er geen sprake van een echte middenmoot. Op de vijfde plaats staat Oranje Nassau met twintig punten en op de negende plaats IJzendijke met slechts twee punten minder. Laatstgenoemde ontvangt Sporting’70 dat de laatste plaats bezet met 12 punten

Ter Leede VR 2 (16 punten) speelt thuis in Sassenheim tegen SteDoCo dat 19 punten heeft en ook VV Heerenveen speelt thuis, maar dan tegen HTC. Voor zowel Ter Leede als HTC zijn drie punten broodnodig om tenminste directe degradatie te ontlopen.

 

Het bericht Voorbeschouwing: Hoofdklasse A – 11 maart 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *