Zeeman nuchter na revanche op Zweden: “We hebben het goed gedaan”

In aanloop naar de wedstrijd afgelopen maandag tijdens de Algarve Cup tegen Zweden had international Kelly Zeeman maar één doel, winnen van de ploeg waartegen de Olympische droom van de OranjeLeeuwinnen uiteen spatte.

“Ik wil sowieso winnen van Zweden, want die moeten we nog terugpakken.” Liet ze optekenen in het Noordhollands Dagblad. Voor Zeeman telde de revanche op de Scandinaviërs misschien zelfs wel dubbel, omdat juist zij degene was die met een verkeerde terugspeelbal tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi de gelijkmaker voor de Zweden inleidde. De Leeuwinnen speelden destijds met 1-1 gelijk en verspeelden daarmee hun kansen op deelname aan de Olympische Spelen in Brazilië. Voor de speelster geen reden om met extra zenuwen aan de wedstrijd te beginnen. “Het is belangrijk om er niet te veel bij stil te staan. We hebben het goed gedaan, het is mooi dat we hebben kunnen winnen.”

Voor de OranjeLeeuwinnen vormt de Algarve Cup een goede voorbereiding op het Europees Kampioenschap dat deze zomer in eigen land plaatsvindt, vindt ook Zeeman. “Het is een goede generale. Tijdens dat toernooi spelen we immers soortgelijke wedstrijden. We hebben hier laten zien dat we zeker niet onder doen voor de toplanden.” Ook als ploeg blijven de Oranjevrouwen groeien. “Iedereen is beter geworden, we staan er echt als team.” Ook de Ajacied zelf is beter geworden merkt ze op. “Een jaar geleden zat ik nog wissel bij Ajax. Ik mocht elke wedstrijd wel invallen, maar daarvoor ga je niet op voetbal.” Extra gemotiveerd trainde ze daarom in de zomer door. Met succes, want dit seizoen is ze onder trainer Ed Engelkes een vaste waarde in de ploeg.

Met Ajax hoopt Zeeman dit seizoen eindelijk het landskampioenschap binnen te slepen om vervolgens met Oranje een mooi toernooi te spelen. “We gaan natuurlijk voor het hoogst haalbare tijdens het EK in eigen land”, besluit ze.

Het bericht Zeeman nuchter na revanche op Zweden: “We hebben het goed gedaan” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!