Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing: 1e klasse C – 12 maart 2017

In de eerste klasse C won Rigtersbleek de eerste periodetitel en afgelopen zondag ging deze prestigieuze prijs naar SDO. De grote concurrent, FC Berghuizen, verloor haar eigen wedstrijd en had anders op basis van een beter doelsaldo de tweede periodetitel gepakt. Maar niet getreurd want aanstaande zondag barst zowel de derde periode als de titelstrijd weer in volle hevigheid los!

En we beginnen direct met een wel heel aantrekkelijke affiche: de derby tussen FC Berghuizen en Witkampers. Deze wedstrijd mag je eigenlijk niet missen, want het gaat tussen de nummers twee en drie. Ook koploper Rigtersbleek zal gespannen meekijken, want met zes punten voorsprong op nummer twee, Witkampers, zou winst van FC Berghuizen wel eens heel voordelig kunnen uitpakken.

De nummer negen, Eldenia VR2, doet het verrassend goed en aast op een plek in de middenmoot. Mochten ze tegen de nummer vier, Hoogland, winnen dan zullen ze die aansluiting zeker vinden. Met elf punten achterstand op de koploper zal Hoogland geen hoop meer koesteren, want momenteel lijkt Rigtersbleek de koppositie niet meer weg te geven. Met 40 punten uit 15 wedstrijden, 77 doelpunten voor en 16 tegen maakt de ploeg uit Enschede een prima seizoen door. Zondag wordt de uitwedstrijd tegen De Zweef gespeeld, de enige ploeg die nog niet gelijk wist te spelen. Van de vijftien wedstrijden verloren ze er negen, maar wisten ze er ook zes te winnen.

Velsen is het Victoria Boys (hoofdklasse B) van de 1e klasse C en wist welgeteld één punt te pakken. Naast de zeven doelpunten voor hebben ze er maar liefst 67 tegen en krijgen ze in RKDEO een tegenstander op bezoek die de juiste flow te pakken heeft. Na lange tijd in de onderste regionen te hebben verkeerd lijkt RKDEO met zeven punten uit de afgelopen drie wedstrijden de weg naar boven te hebben gevonden.

SDO vierde na het behalen van de periodetitel flink feest en kan aanstaande zondag hopelijk weer fris aan de aftrap verschijnen. Want ondanks dat de tegenstander van zondag op de voorlaatste plaats staat moet er natuurlijk gewoon weer gebikkeld worden. Voor tegenstander Purmerland lijkt het seizoen uitspelen om vervolgens weer op te bouwen in de tweede klasse momenteel de enige optie. Maar in de wetenschap dat handhaving er (waarschijnlijk) niet meer inzit, kunnen ze juist tegen SDO ook vanaf het begin geven vol gas geven. En wie weet, misschien zit er wel een stuntje in?

Het redelijk tot vaak goed spelende en dito presterende WVC heeft het dit seizoen lastig. Ze staan op een tiende plaats, wonnen slechts drie wedstrijden, speelden er vier gelijk en verloren maar liefst zeven keer. Het net weet de ploeg wel te vinden, maar verdedigend kan het nog een stuk beter. Tegen Alcmaria Victrix lonken daarom mogelijkheden, want ondanks de zesde plaats die de Alkmaarders bezetten beschikken ze wel over een negatief doelsaldo.

Het bericht Voorbeschouwing: 1e klasse C – 12 maart 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *