Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing: 1e klasse D – 12 maart 2017

In de 1e klasse B heeft de koploper tot nu toe de minste doelpunten tegen en de nummer twee de meeste voor. Daarnaast zijn er drie teams met met vier gelijke spelen achter hun naam en één team dat slechts één keer gelijkspeelde. De eerste periodetitel ging niet naar de huidige koploper, Amstenrade, maar naar Bavel en afgelopen zondag won de nummer drie, Trekvogels, op eigen kracht de tweede periode.

De eerste wedstrijd van de derde periode begint gelijk met een mooie pot, een écht degradatieduel. Althans, BSC staat voorlaatste met zeven punten meer en dat zijn er evenveel als nummer 10 (p/d) Nooit Gedacht. BSC speelt thuis tegen hekkensluiter SSS ’18. Het team dat afscheid nam van haar coach en vurig hoopt op een overwinning.

Baronie bezet momenteel een negende plek en is daarmee veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatie-wedstrijden. Een plek waar je natuurlijk liever niet staat. Ze mogen daarom tegen Bekkerveld laten zien, dat vijf punten hoger staat, dat ze het verdienen om na 22 wedstrijden op vakantie te gaan. Nummer 10, Nooit Gedacht, neemt het op tegen koploper Amstenrade en subtopper VDZ zal tegen OVV ’67 ongetwijfeld verder de weg naar boven zoeken. Met 23 punten uit 15 wedstrijden staan zij momenteel op een vijfde plaats welke ze bij winst zondag verder kunnen verstevigen.

De concurrent van de koploper Amstenrade, op basis van het doelsaldo (wat eigenlijk weer niet telt op de laatste wedstrijddag), Bavel speelt een interessante wedstrijd tegen FC Gelre dat momenteel de vierde plek bezet. De laatste wedstrijd in deze groep wordt gespeeld tussen de nummer drie, Trekvogels en de nummer zes, Schijf. De Nijmegenaren mogen na hun periodewinst laten zien nog steeds in de juiste flow te verkeren.

Het bericht Voorbeschouwing: 1e klasse D – 12 maart 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *