Voorbeschouwing: Hoofdklasse B – 12 maart 2017

In de hoofdklasse B zondag een vol programma waarin de wedstrijd Maarssen tegen Someren (2e periodetitel) nog gespeeld moet worden. Er zijn vier teams die nog niet gelijk hebben gespeeld, twee teams die onder de 20 doelpunten voor staan, één team al op 99 tegen doelpunten en één team dat pas één keer verloor en dat is niet de koploper.

De nummer 11 Someren heeft 19 punten uit 16 wedstrijden weten te sprokkelen en speelt tegen een dat 3 plaatsen hoger staat. En dat is Fortuna ’54 met 23 punten in 17 wedstrijden bij elkaar gespeeld. Beide teams krijgen evenveel doelpunten tegen dan wat zelf voor weten te scoren.

Venlosche Boys ontvangt als nummer voorlaatst de nummer 2 van de competitie Fortuna Wormerveer. FWV verspeelde zeer belangrijke punten in de inhaalwedstrijd door met 2-2 gelijk te spelen tegen Nuenen. Bij winst stonden ze namelijk maar één punt achter koploper sc ’t Zand. In ieder geval, beide teams hebben de punten echt keihard nodig.

De wedstrijd tussen Maarssen en DSE valt onder zo’n “ziggy” reactie “wie wint heeft het makkelijk”. Stiekem klopt dat ook wel want één van de heeft weer wat ruimte en kruipt meer richting het midden van de grote middenmotor.

Kolping Boys die pas elf keer het net wisten te vinden wisten toch nog 16 punten bij elkaar te spelen. En mogen tegen sv Venray dat makkelijk scoort maar ook cadeautjes weggeeft het thuis proberen voor de 6e winstpartij van het seizoen. De druiven blijven zuur voor Victoria Boys, ook na de inhaal wedstrijd tegen DSE (1-8). Ook weer vergeten en verder kijken want de nummer 4, Prinses Irene, komt op bezoek naar Apeldoorn. De bezoeksters staan op een redelijke veilige en mooie plek achter de 3 koplopers voor de titel.

Nuenen sprokkelde zoals gezegd een punt weg bij Fortuna Wormerveer en mag zondag thuis tegen niemand minder dan de huidige koploper. De speelsters van sc ’t Zand en natuurlijk de begeleiding hebben een goede samenwerking met elkaar kunnen ontwikkelen en hoelang blijft het vlammetje branden?

En FC Eindhoven sluit de zondag in de hoofdklasse B met een thuis wedstrijd tegen Buitenveldert VR2. De bezoeksters maken geen kans op meer op het kampioenschap maar kunnen, voor de vorm, de 2e of 3e periodetitel pakken. Ze kunnen niet promoveren omdat er één Topklasse is en daarin speelt de zaterdag VR1 van Buitenveldert. De Amsterdammers kunnen de punten nog goed gebruiken, voor de start van de 2e periodetitel, om snel zich veilig te spelen in de hoofdklasse. De thuis club staat op een mooie derde plaats met 4 punten achterstand op koploper sc ’t Zand.

Het bericht Voorbeschouwing: Hoofdklasse B – 12 maart 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!