Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nabeschouwing Eredivisie zaal – 10 maart 2017

In Drachten speelden de bekerfinalisten voor een goed gevulde tribunen tegen elkaar in de competitie. Beide ploegen azen dit jaar op een prijs . Jessie Prijs (DB) opende de score. Korte tijd daarna scoorden Esther van Toledo en Lotte Donath 3-0. Mariel Miedema (NR) schoot een vrije trap in de kruising en dat betekende 3-1. Esther van Toledo en Jessie Prijs maakten 5-1. De blauwen uit Drenthe vochten zich terug door doelpunten van Grytske van den Berg en Rene Huizinga. De spanning leek terug maar het was Vera Veelers (DB) die met een kopbal de 6-3 scoorde. Het goede spelende Drachtster Boys overdonderde de tegenstander in de eerste helft en gaf Nieuw Roden het initiatief in de 2e helft. De bezoekers hadden daar moeite mee en incasseerden drie goals. Bernou Hijlkema en Jessie Prijs zorgden voor de 8-3 eindstand.

Zuidoost United verloor vrijdagavond drie punten aan een vrij spelend Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. De ploeg van de vertrekkende coach Wouter Moraal vocht voor elke meter. Bij de rust was het 2-3 voor de bezoekers door doelpunten van Larissa Smit (2) en Aaike Verschoor. Na rust bouwden Annika Schulte en Chantal Hendriksen de voorsprong verder uit.

De ontmoeting tussen Drs. Vijfje en FC Gelre was heel belangrijk in de strijd om de 4e plek. De spanning tijdens de wedstrijd was enorm en de beslissing viel in de laatste 10 seconden. De Groningse studentes namen een 2-0 voorsprong door Annebel ten Broeke en Tessa Spijker. Angela van Rooy maakte de aansluitende treffer vlak voor de rust. Na rust startten de Gelderse vrouwen fel. Judith Westervelt en Angela van Rooy bezorgen hun ploeg een 2 – 3 voorsprong. Toch kwam de thuisclub weer op gelijke hoogte door Sharon Luttmer. In de laatste 10 seconden schoot Angela van Rooy met een 10 meter trap de winnende binnen.

In Zwaag leek Hovocubo opnieuw een oor wassing te krijgen. Avanti Keuning/Advocaten nam voor de rust een 0-4 voorsprong door Astrid Kars (2), Si Shut Hau en Si tsoeng Hau . Na rust een heel andere thuisploeg.
Marjan de Graaf(2), Nina Mast (2) en Elke Wardenaar schoten hun ploeg naar een 4-5 overwinning.

Pro Futsal Club was niet in staat om opnieuw te stunten tegen landskampioen vv Pernis/Barcelona Soccer Schools. De koploper won met 0-6 en plaatste zich als eerste ploeg voor de play offs.

Uitslagen 10 maart 2017:

 

Thuis Uit Uitslag
Drachtster Boys KTP Nieuw Roden 8-3
Pro Futsal Club vv Pernis / Barcelona Soccer School 0-6
Zuidoost United Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau 2-5
G.S.F.V. Drs. Vijfje FC Gelre 3-4
Hovocubo Avanti/Keuning Advocaten 5-4

Het bericht Nabeschouwing Eredivisie zaal – 10 maart 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *