Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nabeschouwing zaterdagvoetbal – 11 maart 2017

Afgelopen zaterdag rolde de bal weer in de Topklasse, Hoofdklasse A, 1e klasse A en B. In het zonnetje wel te verstaan. Desondanks werd de wedstrijd tussen Hollandscheveld en ONS Boso Sneek afgelast, dus die confrontatie zal op een later moment ingehaald moeten worden. De afgelopen speelronde werd er in totaal 78 gescoord. Verdeeld over de vier verschillende klasse ziet dat er zo uit: 19, 13, 22 en 24 doelpunten.

Topklasse

Buitenveldert, Ter Leede en ADO Den Haag lieten geen punten liggen. Laatstgenoemde was de enige ploeg dat een uitwedstrijd wist te winnen deze speelronde. Jong Telstar is voorlopig afgehaakt in de strijd om de titel. RVVH boekte een mooie overwinning en staan nu vier punten boven de promotie/degradatie plaatsen. Aan de andere kant gaat het voor RKHVV nog een lastige kluif worden. Barendrecht, Eldenia en sc Woezik staan er allemaal beter voor dan RKHVV. Buitenveldert heeft als enige ploeg dit seizoen nog niet gelijkgespeeld. Verder is DTS Ede de meest scorende ploeg met 48 doelpunten en  is Ter Leede de minst gepasseerde verdediging met 15 doelpunten tegen.

Hoofdklasse A

Heerenveen, RCL, Be Quick ’28 en Ijzendijke zijn goed begonnen in de strijd om de 3e periodetitel. Ter Leede VR2 en SteDoCo wisten met 0-0 gelijk te spelen. RCL blijft daardoor koploper met een voorsprong van zeven punten op Jong PEC Zwolle. De 1e periodetitel werd gewonnen door RLC en de 2e ging naar Jong PEC Zwolle. Kijkend naar de hekkensluiter, Sporting 70, valt het op dat directe degradatie nog voorkomen kan worden. De ploeg zal dan wel echter de strijd moeten aangaan met HTC en Ter Leede VR2.

1e klasse A

Berkel wist deze speelronde ook niet te winnen worden het blijft steken op de laatste plek. Deze periode belooft het een mooie strijd te gaan worden tussen de winnaar van de 1e periodetitel, sc Klarenbeek, en Reiger Boys. Ook FC Rijnvogels lijkt zich nog te gaan mengen. De ploeg won met 4-0 en Reiger Boys – de nummer 2 – ging met 1-2 onderuit.

1e klasse B

Ondanks het puntenverlies blijft Heerenveense Boys koploper. De ploeg ziet sc Stiens, dat wist te winnen, wel dichterbij komen. Toch heeft Heerenveense Boys als enige ploeg deze periode nog niet verloren. Quick Dokkum blijft stijf onderaan staan met vier punten uit zestien wedstrijden. Daarboven staan Hollandsche Veld met vijftien punten en Oranje Nassau VR2 en St. Annaparochie met beide zestien punten. De eerste periodetitel werd gewonnen door Heerenveense Boys, de tweede ging naar De Weide.

 

Het bericht Nabeschouwing zaterdagvoetbal – 11 maart 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *