Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

JVOZ pakt de 3 punten tegen Kloetinge JO15

Afgelopen zaterdag een speciale wedstrijd voor Lieve van Vliet: er werd aangetreden tegen haar oude cluppie Kloetinge. De heenwedstrijd was nipt verloren dus de meiden wilden revanche. Er werd aangetreden op het hoofdveld waar meteen een video-opname werd gemaakt. De opstelling was: Esther van Belzen op doel. Achterin centraal Lieve en Sophie Fijneman en op links Manon de Ruijsscher en op rechts Demi Nas. Op het middenveld Alessia Mieras naast de zussen Winnie en Cheng Yan Li. Voorin spits Angela Versluis met op links Laura Vierhout en op rechts Wynonna Lord. De meiden gingen goed van start en combineerden er op los. Ze kregen al snel een vrije trap op de rand van ‘ de 16’ maar de inzet van Sophie na een tikkie breed van Lieve, was niet hard genoeg en werd een prooi voor de keeper.

In de 5e minuut een prachtige aanval aan de linkerkant waarbij de bal via Laura en spits Angela bij Winnie kwam. Ook haar schot werd door de keeper gepakt. Even later probeerde Lieve het van ruim 25 meter….haar schot knalde op de lat en helaas viel de bal net ongelukkig onder de voet van Winnie waardoor de rebound niet uit de verf kwam. Een doelpunt van de meiden hing in de lucht….en kwam in de 11e minuut. Het was Alessia die de 1-0 maakte na een prachtige aanval over rechts waarbij rechtsback Demi Nas zeer goed diep inging en druk zette op de verdediger, die daardoor de bal naar Wynonna speelde die op haar beurt Winnie vond, haar pass kwam bij Alesssia (en het resultaat is bekend).

Daarna zetten de gasten, die tot dan niets in te brengen hadden, een tandje bij zo leek het en kregen ze na ruim een kwartier een eerste grote kans middendoor, maar het schot ging naast. Bij de tweede aanval was het wel raak: een diepe bal op links kon worden voorgezet, de bal was net te hoog voor keepster Esther en belandde via het hoofd van Lieve in het eigen doel…1-1. Even later redde Esther op een schot van de gasten. Daarna was het weer de beurt aan de meiden, die positioneel goed stonden en fel waren deze partij. Na hands van de keeper schoot Lieve een vrije trap over. Ook een mooie aanval over rechts waarbij Winnie rechtsbuiten Wynonna vond leverde niets op omdat de voorzet van Wynonna nog gekraakt kon worden. En in de slotminuut voor de rust weer een mooie aanval via rechts de voorzet van Wynonna werd echter een prooi voor de keeper.

Na rust gingen de meiden onverdroten door. Ze kregen meteen een corner die werd doorgekopt waarna het schot van Sophie geblokt werd. Even later mocht Angela vanaf rechts aanleggen voor een vrije trap. Deze werd door de verdediging weggekopt. De gasten waren niet meer zo fel als in de eerste helft en de meiden bleven op zoek naar de overwinning. In de 46e minuut kreeg Wynonna een kans na een mooie aanval over links., maar weer bracht de keeper redding. Daarna kwam Lois Hofman als linksachter in het veld voor Manon. En even later was er een handsbal van een verdediger net buiten de 16 aan de linkerkant. Cheng Yan plaatste de bal fraai in de verre hoek maar weer bracht de keeper redding.

In de 51e minuut kwam de gisteren 14 jaar geworden Noa Slinger (gefeliciteerd!) in het veld voor Laura. In de 57e minuut was de keeper van Kloetinge kansloos toen en voorzet van Alessia via een Kloetingse verdediger bij spits Angela terecht kwam. Die twijfelde geen moment en schoot keihard binnen, 2-1! De meiden bleven op zoek naar meer en helaas leverde een prachtpass van achteruit van Lieve op Wynonna (na de komst van Noa verhuist van rechts- naar linksvoor) geen doelpunt op omdat weer de keeper redding bracht. En ook uit een aanval over rechts met een 1-2-tje van Angela en Winnie kwam geen goal omdat de bal over werd geschoten.

Jasmijn Verschoor kwam in de slotfase nog Wynonna vervangen en een vrije trap van Sophie van zo’n 20 meter miste overtuiging en richting om gevaarlijk te worden. De gasten slaagden er niet in nog gevaarlijk te worden en zo bleven de 3 punten meer dan terecht in Vlissingen! Een goede overwinning van de meiden.

Het bericht JVOZ pakt de 3 punten tegen Kloetinge JO15 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *