Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nabeschouwing zondagvoetbal – 12 maart 2017

Afgelopen zondag stonden er weer veel wedstrijden op het programma in de landelijke competities. In totaal werden er 78 doelpunten gescoord en die kunnen worden verdeeld over drie competities: 30, 29 en 19.

Hoofdklasse B

De 1e periodetitel werd gewonnen door sc ’t Zand, de 2e door FC Eindhoven en in de 3e periode start dit team uitstekend. Het start zo geweldig dat het Buitenveldert VR2 met 9-0 declasseert. Het team uit Eindhoven blijft nog tweede in het tussenklassement staan want sc ’t Zand win nipt met 0-1 bij Nuenen met tien speelsters die de club bij zich had. Maarssen, DSE, Someren, Kolping Boys en Venlosche Boys vechten tegen direct degradatie en natuurlijk om de p/d plaatsen te vermijden. Kolping Boys verloor, Maarssen won in een directe confrontatie met 2-1 van DSE en Venlosche Boys hield titelkandidaat Fortuna Wormerveer op een 1-1. Victoria Boys blijft de meest ongelukkige team van deze competitie. De ploeg heeft nog steeds nul punten en dankzij de thuisnederlaag tegen Prinses Irene (1-5) zijn er al 104 tegendoelpunten geïncasseerd.

1e klasse C

RKDEO wist weer te winnen en staat daarom nu gedeeld 6e. De ploeg zag dat er op twee andere velden ook veel werd gescoord. SDO hield de drie punten thuis door de 8-0 winst op Purmerland en Berghuizen tegen Witkampers werd 6-3. Rigtersbleek won inmiddels haar 14e wedstrijd en met nog 6 wedstrijden te spelen moet het daarin 11 punten pakken om kampioen te worden. In deze competitie zijn er ook drie periodetitels weg te geven: de eerste won Rigtersbleek maar de 2e gaat nu naar SDO. Purmerland en Velsen zullen gaan degraderen. WVC, De Zweef, Eldenia VR2, Alcmaria Victrix en RKDEO mogen onderling uitvechten wie er op de 9e en 10e plek mogen eindigen voor de p/d.

1e klasse D

Bavel won de 1e periodetitel, de 2e ging naar Trekvogels en in de 3e start Amstenrade weer sterk. De huidige koploper won met 3-0 en behoud daardoor een voorsprong van drie punten op Bavel, 6 punten op Trekvogels en 7 punten op FC Gelre. Ook in deze competitie is het rechterrijtje best boeiend. Onderaan staat SSS’18, dat dus na het ontslag van de coach geen verbetering laat zien. Daarboven staan BSC (11e) en Nooit Gedacht (10e) met ieder 12 punten uit 16 wedstrijden. Voor beide teams zal het een flinke uitdaging worden om de nummer 9, Baronie, aan het wankelen te brengen. De ploeg staat op een gedeelde 8e plaats samen met Bekkerveld; 19 punten uit 16 wedstrijden.

 

Het bericht Nabeschouwing zondagvoetbal – 12 maart 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *