Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

18 jarige tekent contract in de VS

De 18-jarige aanvalster verruilt in augustus het rood-witte tenue van DVSU voor het groene tenue van MSU Beavers. De veel scorende spits en tevens aanvoerder van DVSU U19 is al zeven seizoenen actief bij DVSU waarin ze verschillende kampioenschappen en topscoorderstitels wist te bemachtigen. Hom is een balvaste spits met een individuele actie en heeft daarnaast een uitstekend schot in haar benen.

KingsTalent is verheugd om bekend te mogen maken dat Cato Hom een contract van Minot State University (MSU) heeft ondertekend. Hierdoor is Cato de tweede voetbalster die de overstap naar het verre Amerika gaat maken. Vanaf aankomend najaar gaat de Utrechtse haar studie combineren met voetbal in Minot, North Dakota.

Dat Hom een spits is met veel kwaliteiten is MSU-hoofdcoach Jason Spain Ook niet ontgaan. ‘’Hom is een absolute parel, een spits met veel kwaliteiten. Zowel haar visie als haar uitvoering is van hoog niveau.’’ MSU is een topschool als we inzoomen op de sportresultaten van de afgelopen jaren. Jarenlang draaien zij al mee in de hoogste regionen van de NCAA D2 women soccer rankings. In de Northern Sun Intercollegiate Conference zullen de Beavers ook komend jaar strijden om het kampioenschap.

In Minot gaat Hom samenspelen met voornamelijk speelsters uit Amerika. Maar Cato is niet de enige Europeaan, er zijn bij de MSU Beavers ook speelsters uit Engeland en België actief. Voor het aankomende seizoen staan er uitwedstrijden in de staten Minnesota, Iowa en Nebraska op het programma.

KingsTalent wenst Cato veel succes in the States komend seizoen!

Het bericht 18 jarige tekent contract in de VS verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.