Eredivisie zaal professionaliseren met coöperatie

In het zesde jaar van de Eredivisie zaalvoetbal vrouwen hebben alle (huidige) 11 eredivisieclubs het besluit genomen een coöperatie op te richten. Zij zien een dergelijke samenwerking onder meer als middel om de Eredivisie verder te professionaliseren en de ontwikkeling van het vrouwenzaalvoetbal te stimuleren.

De coöperatie zal de belangen van de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen en haar clubs behartigen. De commerciële exploitatie van de media- en sponsorrechten zullen bij de coöperatie worden ondergebracht en er zal worden gestreefd een concept te ontwikkelen dat het interessant maakt voor partners om bij de Eredivisie betrokken te raken. Daarnaast hopen zij op termijn verandering te brengen in het feit dat er momenteel geen sprake is van internationale wedstrijden, er door de UEFA en de FIFA geen kampioenschappen worden georganiseerd en een nationale selectie voor Nederlandse zaalvoetbalsters ontbreekt.

Op dit moment is een werkgroep druk bezig om de statuten van de coöperatie te maken, en op 14 april a.s. willen de clubs tijdens de bekerfinale van de vrouwen het akkoord ondertekenen.

(Foto is van de oprichting van de eredivisie in mei 2011)

Het bericht Eredivisie zaal professionaliseren met coöperatie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!