Matchcenter: sc Heerenveen – Telstar VVNH

Vanavond spelen sc Heerenveen en Telstar VVNH de inhaalwedstrijd van speelronde 16; de week van de sneeuw en koude grasvelden. Op Sportpark Skoatterwâld (Heerenveen) zal de confrontatie om 19.30 plaatsvinden. Mocht sc Heerenveen minimaal twee keer scoren dan valt in Heerenveen het 150e thuisdoelpunt in de Eredivisie.

Het zou sowieso mooi zijn als er doelpunten vallen, want in de overige drie wedstrijden in speelronde 16 werd maar zeven keer gescoord. Er kan bovendien nog een record gepakt worden door één van de twee teams: wie de eerste gele kaart pakt, loopt tegen de 100e van dit seizoen aan. Overigens pakt Telstar VVNH in vergelijking met sc Heerenveen de meeste gele kaarten in een uitwedstrijd (10x).

Sc Heerenveen kent twee topscorers: Jassina Blom en Simone Kets, ieder zes doelpunten. Bij het nieuw te vormen vv Alkmaar (Telstar VVNH) is Katja Snoeijs met 11 doelpunten de topscorer. Ze staat daarmee op de gedeelde tweede plaats met Vanity Lewerissa (PSV). De eerste plaats wordt gedeeld door Ellen Jansen (FC Twente) en Marjolijn van den Bighelaar (Ajax).

Beide teams hebben ieder twee verschillende keepsters onder de lat. We hebben ze hieronder in cijfers voor je; opvallend genoeg hebben deze vier keepsters ieder één keer een “cleansheet” achter hun namen staan:

Keeper team WD TOT min GM DPT
Devi Venema sc Heerenveen 6 541 1,8
Kelly Steen Telstar VVNH 11 990 3,1
Nicolle Martens Telstar VVNH 6 540 1,5
Roxanne Barker* sc Heerenveen 12 1079 2,2

*Barker werd in speelronde 5 een minuut voor tijd ingewisseld (blessure) voor Venema

De thuisuitslagen van sc Heerenveen:

Ronde Tegenpartij DPV DPT
1 PSV 2 1
3 Telstar VVNH 2 2
6 Achilles’29 6 0
7 FC Twente 1 3
9 ADO Den Haag 2 1
11 Ajax 0 1
13 PEC Zwolle 3 4
15 Ajax 0 1

 

En de prestaties van Telstar VVNH op vreemde bodem:

Ronde Tegenpartij DPV DPT
2 Achilles’29 0 1
3 sc Heerenveen 2 2
6 PSV 5 1
7 Ajax 3 0
9 PEC Zwolle 1 4
10 FC Twente 1 1
12 ADO Den Haag 3 1
15 PSV 4 0

Het bericht Matchcenter: sc Heerenveen – Telstar VVNH verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!