Meidenvoetbal: Buitenveldert Academie Weekend Special

Een nuttig oefenpotje voor Onder 15, een forse nederlaag voor Onder 16 en een knappe overwinning voor Onder 17 waren de feiten het afgelopen weekend voor de drie talententeams van de Buitenveldert Academie. Onder 15 oefende tegen een meidenteam van Alliance’22 uit Haarlem. Een nuttige wedstrijd om weer eens te kijken hoe de meiden ervoor staan ten opzichte van leeftijdsgenoten van hetzelfde geslacht.

Ondanks dat Onder 15 met een aantal invallers speelde moet gezegd worden dat Alliance ook goed bezig is met zijn meisjesafdeling gezien de tegenstand en de uitslag. Onder 16 had een complete off-day en verloor met grote cijfers van koploper Zeeburgia JO15-3. Met dubbele cijfers verliezen is nooit leuk, maar dit opleidingsteam van Zeeburgia speelde dan ook wel heel erg goed. Onder 17 blijft goed meedoen in de strijd om de bovenste plaatsen. Nu werd stadgenoot DWS aan de zegekar gebonden en komt het team van trainer-coach Helene Heemskerk weer wat vaster op de 2e plaats te staan. Hieronder de wedstrijdverslagen.

Buitenveldert Onder 15 – Alliance’22 JO15-3M 2-1 (1-1)

Een heerlijke ochtend om te voetballen. Onder 15 oefende thuis tegen Alliance’22 JO15-3M, aftrap 10:00 uur. Beide meidenteams komen uit in de 3de klasse in een jongenscompetitie. Havana van Wijnen uit BTV MO15-1, Sunna Eliasar en Evi Duivenvoorden (beiden uit BTV Onder 14) speelden vandaag mee door de vele afwezigen aan de kant van Onder 15. De eerste helft was matig en er was niet echt een bovenliggende partij. Net als vorige week keek Buitenveldert vrij snel, bijna symptomatisch tegen een 0-1 achterstand aan. Gelukkig konden de meiden dit nog voor rust recht zetten door een mooie combinatie op links via Chimène Nahar naar Sydney Blom die de bal oppikte en richting het midden dribbelde om vervolgens de bal tussen de verdediging door naar Elisha Kruize te spelen die zonder twijfel de bal rechts van de keeper in het net tikte.

Ruststand 1-1. Trainer-coach Lieselotte Wels had de indruk dat de meiden het besef hadden dat het de tweede helft wel wat beter moest en werd hierin bevestigd in haar tactisch praatje tijdens de rust. Spits Mila Lagcher en centrale middenvelder Sydney Blom wisselden van plek. Toch was na rust was de eerste kans echter voor Alliance’22, na een uitbraak ging de bal net over het goal van Lisanne Leussink. Een gelijk opgaande tweede helft met hier en daar een kans voor beide partijen tot de 61ste minuut. Een corner op links van Sydney Blom ging er vrijwel direct in dan wel werd ongelukkig geraakt door een verdedigster van Alliance’22 en daarmee was een eigen doelpunt een feit. De 2-1 voorsprong voor Buitenveldert kwam verder niet meer in gevaar. Er was zelfs nog kans op de3-1 in de 65ste minuut door een mooi genomen vrije trap op de lat van Sunna Eliasar.

Zeeburgia JO15-3 – Buitenveldert Onder 16 13-1

DWS JO15-1 – Buitenveldert Onder 17 2-5 (0-3)

Vorige week legde Buitenveldert O17 een prima partij op de mat: Waterwijk werd met 9-1 verslagen. De vraag was of de meiden de goede lijn deze zondag tegen DWS konden doorzetten. De heenwedstrijd tegen deze tegenstander werd weliswaar met 3-0 gewonnen, maar trainer-coach Hélène Heemskerk waarschuwde haar speelsters voor hun gevaarlijke spits. Met 4 zieke en geblesseerde speelsters was het voor Heemskerk vooraf even improviseren. Kana Kawaguchi en Robin van Donselaar uit Onder 16 waren erbij gevraagd. En dan zie je het grote voordeel dat alle talenteams hetzelfde spelletje spelen: Kana en Robin weten precies wat er van hen verwacht wordt en een bijkomend voordeel is dat beide meiden veel speelsters vanuit voorgaande seizoenen kennen.

Buitenveldert ging in de beginfase mee in het rommelige spel van de tegenstander. Daardoor waren er het eerste kwartier over en weer weinig kansen. Je kon wel zien dat de meiden voetballend beter waren, maar het kwam er niet echt uit. Pas na 20 minuten werd Buitenveldert dominanter. Vooral Sophie Witting, die vorige week ook al erg goed voor de dag kwam, leidde het team richting het doel van DWS. In de 25ste minuut werd zij in de 16 onderuit gehaald en kon Fleur de Ligt aanleggen voor de 0-1. Zij schoot de penalty feilloos binnen. Niet zoveel later scoorde een ook al goed spelende Chanté Dompig uit een scherpe steekpass van Mila Massaro de 0-2. Vlak voor het einde van de 1e helft kreeg Sophie loon naar werken: uit een steekpass van Nikki van Wees knalde zij de 0-3 tegen de touwen.

Ook al was Buitenveldert oppermachtig, dan is het toch uitkijken voor de counter. Dat was dan ook precies wat DWS in de 2e helft ging doen: op de counter spelen. Keer op keer schoten ze de lange bal op hun gevaarlijk snelle spits. Die wist al vroeg in de 2e helft de 1-3 te scoren. Vlak daarna zette Robin dat weer recht met een fraai afstandsschot. Ondanks de 1-4 bleef DWS er wel in geloven, zeker toen diezelfde spits ook nog de 2-4 maakte. Daarna werd het nog gevaarlijk toen DWS op het randje van de 16 een vrije trap kon nemen. Deze belandde gelukkig kansloos in de muur. Chanté Dompig maakte aan alle onzekerheid een einde door in de slotfase in een 1 tegen 1 situatie de 2-5 te scoren. Na afloop was trainer-coach Hélène Heemskerk tevreden met het vertoonde spel van haar team. Het was weer een goede overwinning voor Buitenveldert waardoor de meiden nu stevig op de 2e plek staan.

Het bericht Meidenvoetbal: Buitenveldert Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!