Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meidenvoetbal: WSC Waalwijk Weekend Special

WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een volledig programma.

JEKA MO13-1 – WSC MO13-1 2-4 (1-2)

WSC wint van een goed voetballende ploeg JEKA. Zaterdag mochten de meiden van MO 13-1 uit naar Jeka. Het was voor hen een onbekende tegenstander. Na het verlies van vorige week gingen de meiden ervoor de 3 punten mee naar huis te nemen. Het was een vroege ochtend voor de meiden van WSC om 7.15 uur moesten we verzamelen. Na een goede warming – up en een peptalk begon WSC aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten hadden de meiden van WSC nog niet in de gaten dat we met een voetbalwedstrijd bezig waren. Er werden ballen in het wilde weg geschoten er kwam geen pass aan en het speelde op onze eigen helft af. Na 10 minuten gingen we beter voetballen er werden mooie combinaties gemaakt en werden de eerste kansen afgedwongen.

Na 22 minuten was het na een mooie combinatie Minou v Hoof die binnen schoot; 0-1. Daarna volgen er meer dreiging van WSC en zette Meike Versteeg de 0-2 op het scorebord. Jeka vocht zich terug in de wedstrijd en scoorde net voor rust de 1-2. In de rust werden de meiden op scherp gezet. Genoeg mooie combinaties maar het mocht scherper voor de goal. Meagan, onze nieuwe aanwinst, komt ons dit seizoen versterken en mocht nu haar eerste speel minuten gaan maken. Na 2 minuten bezig te zijn in de tweede helft veroorzaakte Meagan een corner, Meike Versteeg gaf de bal voor en via een been van de tegenstander rolde de bal in de goal. De meiden van WSC bleven voetballen en met een mooi schot bracht Effy Doyle de stand op 1-4. WSC bleef de wedstrijd controleren, Jeka kwam nog wel terug tot 2-4 maar dit was de eindstand.

Nieuwkuijk MO13-1 – WSC MO13-2 5-0 (3-0)

De meiden van WSC MO13-2 gingen op bezoek naar Nieuwkuijk waar een tegenstander van formaat wachtte. Nieuwkuijk MO13-1 zijn 2e jaars D meiden en dat is te zien, wederom is onze tegenstander groter en fysiek sterker. Maar dat wil niet zeggen dat onze toppers het cadeau gaan geven.

Nieuwkuijk besluit na 2 minuten gelijk maar eens een hoge bal op de goal te schieten, gelegenheidskeepster Anne kan er niet bij en de 1-0 staat dus gelijk al op het scorebord.
Van de schrik bekomen gaan onze meiden in de aanval en gaan richting de goal van Nieuwkuijk. De wedstrijd gaat wat heen en weer en er is duidelijk te zien dat Nieuwkuijk flink aan de bak moet om te winnen. In de 17e minuut komt de 2-0 op het bord en in de 28e minuut de 3-0. Wel zien we tussendoor een hele mooie steekpass van Puk op Merel die net niet aankomt en even later schiet ze net naast. Op het middenveld is alles goed onder controle en Amber speelt een zeer goede wedstrijd als rechts midden, een positie die ze niet gewend is maar goed invult.

Na een lichte overtreding op Britt moet zij geblesseerd het veld verlaten en komt Ceder in het veld.
Ze laat gelijk wat mooie bewegingen zien en trekt een goed sprint langs de lijn, de tegenstander heeft het niet makkelijk met Ceder. In de rust worden de meiden gecoacht en krijgen ze complimenten voor het mooie voetbal. De 2e helft wordt dan ook met goede moed gestart. Al in de 3e minuut weet Britt er vandoor te gaan met de bal na een goede pass van Marin. Ze krijgt de bal niet helemaal lekker voor de goal maar het laat zien dat de meiden strijdlustig zijn. Met Iris en Quinty op de back positie is het niet makkelijk voor de tegenstander, beide dames hebben goed gestreden en tegenstander niet zomaar laten passeren. De foto van Iris zegt genoeg over de lengte Sylvana en Marit zijn vandaag verdedigend duo en zij weten veel ballen te onderscheppen. Complimenten voor de hele verdediging van vandaag.

Het wordt 4-0 door weer een hoge bal waar Anne niet bij kan. Nieuwkuijk weet met de lange dames nog 1x uit te breken en de 5-0 wordt bijgeschreven. De leiding van de tegenstander was toch wel verbaasd van het voetballend vermogen van onze meiden. Nieuwkuijk MO13-1 gaat volgend seizoen namelijk naar de C categorie terwijl onze meiden nog maar net op het grote veld spelen.

IFC MO11-1 – WSC MO11-1 0-6 (0-3)

Na vorige week een ruime overwinning op Sliedrecht te hebben gevierd, mochten onze meiden het nuopnemen tegen IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht. Het was een heerlijke voetbal morgen. Op een zonovergoten sportpark van IFC waren meerdere meidenteams actief. IFC heeft een grote meiden afdeling en kon dus een geduchte tegenstander zijn van onze meiden. Zij hadden hun eerste wedstrijd met 4-0 gewonnen, dus enige voorzichtigheid was noodzakelijk. Maar onze meiden waren vol overtuiging dat zij zouden gaan winnen. We moesten de gemoederen temperen om de meiden op scherp te zetten. Na het eerste fluitsignaal was het al meteen duidelijk wie de bovenliggende partij zou zijn. WSC domineerde de wedstrijd, maar kwam door het goede verdedigen van IFC niet tot grote kansen. IFC kreeg met enkele counters ook wat mogelijkheden, maar tot uitgespeelde kansen kwamen ze niet. Ondanks het overwicht was het rommelig in het veld.

Het leek of onze meiden allemaal laat naar bed waren gegaan. Veel foute passes, niet meelopen met de tegenstanders en een afwachtende houding in de duels. Langs de kant werd dan ook geprobeerd met coaching de meiden wat meer spirit mee te geven. En op de momenten dat dit lukte waren we dan ook direct gevaarlijk. Zo werd er twee keer knap gescoord. WSC leek het zo wel goed te vinden en nam wat gas terug. Waar de afgelopen weken we de meiden roemden om hun goede spel was het nu allemaal net wat minder. WSC zette nog een keer aan en de 0-3 was een feit. Met deze geruststellende stand gingen de meiden de rust in. Gelaten kwamen ze bij de leiding. Op de vraag; Hoe vinden jullie het gaan”, waren de meiden duidelijk. “Niet zo goed” Gelukkig hebben ze het zelf wel door. Met enkele tips in de pocket gingen de meiden op jacht naar een grotere uitslag. De tweede helft gaf echter een zelfde beeld als de eerste helft. WSC probeerde het wel, maar IFC verdedigde met hand en tand. Ondanks de wat mindere vorm lieten onze meiden ook af en toe hele mooie dingen zien en konden ze zo de score op laten lopen naar een 0-6 uitslag. IFC kreeg zelf ook nog één hele grote kans, maar deze werd niet omgezet tot een doelpunt. Al met al een goed resultaat. Daar mogen onze meiden trots op zijn. En dat de spirit vandaag wat minder was, dat nemen we dan maar voor lief.

DSC MO11-1 – WSC MO11-2 5-1 (1-1)

Vorige week vroegen we ons na de zoveelste overwinning op rij af wie ons een halt toe kon roepen. Het antwoord op deze vraag kregen we vandaag: DSC Mo11-1 uit Kerkdriel. Om deze nederlaag in het juiste perspectief te plaatsen mag gemeld worden dat de ploeg van de tegenstander bestond uit meiden van 11 jaar en een paar van 10. Terwijl wij spelen met allemaal meiden van 9 jaar, 1 van 10 jaar en 1 van 8 jaar. U kunt zich als lezer vast voorstellen dat we alleen al op fysiek met een achterstand begonnen. We mogen hier verder niet over mopperen! We wilden tegenstand, en dat hebben we gekregen. Van een ook nog eens bijzonder sportieve tegenstander. Wat hebben onze meiden het goed gedaan! Het was zeker in de eerste helft niet zo dat DSC over ons heen walste. Het ging zelfs redelijk gelijk op. Toch kwamen we vroeg in de eerste helft nog wel op achterstand, maar trokken dat nog voor de rust gelijk. Ook de tweede helft begon gelijkwaardig.

We kregen een terechte vrije trap mee, maar deze werd niet scherp genomen en kwam terecht in de handen van de goede keepster van DSC. Enkele minuten later vond de scheids het blijkbaar nodig om ook de tegenstander een vrije trap te geven. We mogen de beslissing van een scheids normaal gesproken niet in twijfel trekken, maar in dit geval krabden we onszelf toch wel even achter de oren en konden we niet helemaal plaatsen waarom deze vrije trap, dicht bij ons doel, gegeven werd. De keepster van de tegenpartij werd opgetrommeld om deze trap te nemen. Ze deed wat ze moest doen en poeierde de bal snoeihard in. Onhoudbaar! Deze vrije trap was het keerpunt in de wedstrijd. Onze meiden bleven eigenlijk best goed voetballen, speelden de bal goed rond en creëerden goede kansen. Het lukte onze helaas niet om de sterkeepster van DSC te passeren. We merkten dat de meiden moe begonnen te worden. Het was mooi om te zien dat ze niet opgaven. Toch kregen we wat last van pijntjes en blessures. We raakten de kluts een beetje kwijt en in de laatste minuten gaven we de wedstrijd af. Eindstand 5-1.

Gloria UC JO9-5M – WSC JO9-3M 3-6 (1-3)

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Gloria UC op het programma, dit team kennen we maar al te goed uit de Najaarscompetitie en van oefenwedstrijden! Onze meiden kunnen het namelijk onderling erg goed vinden. Helaas kon Merel vandaag niet aanwezig zijn, gelukkig kon Isa in haar debuutwedstrijd laten zien dat ze perfect in ons team past! WSC kwam supersterk uit de startblokken met een snel en geweldig doelpunt van Jip! Onze meiden kregen hierdoor vleugels. We bleven druk zetten op de verdediging van Gloria, Isa kreeg de ruimte om af en toe mee aan te vallen en kon daardoor ook haar eerste doelpunt namens WSC maken, 0-2!!!! Milou had het als keepster rustig, maar Gloria maakte een onhoudbaar doelpunt! Gelukkig wist Jewel in topvorm een mooie aanval met een prachtige knal in het doel te bekronen waardoor we met 1-3 de rust ingingen! De tweede helft stond in het teken van het vasthouden van de voorsprong en het binnenhalen van de beloofde frietjes!

Lisa die keepster was de tweede helft had de taak niets door te laten, ondersteund door Jip en Famke die de verdediging van Isa en Evi goed hielpen ging het goed! WSC liep door mooie doelpunten van Marguerite (1-4) en Jewel (1-5) uit op Gloria!!! Maar daar lieten de voetbalsters van onze tegenpartij het niet bij zitten, ze gingen steeds meer druk zetten op ons middenveld. Famke, Sterre (op gympen) en Melody moesten vol aan de bak, maar Gloria had een antwoord en het werd ondanks onze goede inzet 3-5. De spanning liep op, we werden zelfs nog een keer gered door de paal!! Gloria ging nog vol voor de winst maar onze meiden proefden de frietjes al en gaven de voorsprong niet weg. Milou scoorde het verlossende doelpunt 3-6!!! Deze wedstrijd hebben we op inzet gewonnen! Supergoed gedaan!! Vandaag hebben we een (h) echt team aan het werk gezien!! Volgende week ontvangen we Longa uit Tilburg!

Het bericht Meidenvoetbal: WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *