Sara Brinkkemper fluit in de Eredivisie

Sara Brinkkemper (22) uit Wolvega maakt carrière als scheidsrechter. Zij fluit op 17 maart de eredivisiewedstrijd vrouwen Sc Heerenveen tegen PSV.

Onlangs floot zij ook bij een vierlanden oefentoernooi vrouwen Onder 16 jaar in Portugal waaraan vier internationale ploegen aan deelnamen. Zij laat er bijna alles voor om hoger op te komen als scheidsrechter. Naast haar werk als adviseur klantenservice bij de Rabobank Leeuwaren-Zuidwest Friesland doet zij intensieve trainingen bij de Atletiekvereniging Heerenveen.

Haar basis is gelegd bij FC Wolvega, zij heeft daar gespeeld. Zij werd daar ontdekt en geadviseerd om scheidsrechteropleidingen te volgen. Zij heeft de volgende KNVB scheidsrechters diploma’s gehaald: in 2007 pupillen, in 2011 junioren, 2013 basisopleiding scheidsrechter en volgt nu de opleiding 2 en mag dan 2e klasse KNVB fluiten.

Er zijn in totaal zo’n 70 vrouwelijke scheidsrechters in Nederland, maar de KNVM wil dit uitbreiden. Haar coach/mentor is Sjoukje de Jong die ook FIFA wedstrijden heeft gefloten.

bron: HC

Het bericht Sara Brinkkemper fluit in de Eredivisie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!