The road to the UWCL final


Op 22 en 23 maart worden de kwartfinales van de UWCL gespeeld. We hebben de wedstrijden en wat andere leuke zaken van de UWCL 2016/17 op een rijtje gezet.

De topscorers voornamelijk van Lyon maar op nummer 1 en 2 staan toch twee Duitser. Althans ze komen uit in de Bundesliga. Zsanett Jakabfi (8-Wolfsburg) en Vivanne Miedema (7-Bayern München) voeren de Europese topscorerslijst aan. Het mooie van Miedema is dat zij voor die 7 doelpunten maar 236 minuten nodig heeft gehad en Jakabfi er 342 voor 8. En onze Oranje heldin heeft ook de meeste schoten op doel weten te lossen, maar liefst 12.

Fortuna Hjørring (DEN) 23.03.2017  Manchester City FC (ENG)

Tessel Middag (Manchester City) speelt eerst een uitwedstrijd tegen het Deense Fortuna Hjørring. Het team van Middag bereikt voor het eerst in de korte geschiedenis van Manchester City de kwartfinales. Ze daarmee ook de enige debutant die in deze ronde door gedrongen zijn. Na de titel en de zekerheid dat ze in 2017/18 weer in de UWCL spelen willen ze natuurlijk zover mogelijk komen. Maar dan moeten ze tegen de stugge Denen, ze geven niet veel weg maar scoren daarentegen ook weer erg moeilijk als finalist van 2003.

FC Rosengård (ZWE) 22.03.2017 FC Barcelona (SPA)

En Lieke Martens strijd met haar FC Rosengård tegen de upcoming FC Barcelona. De Zweden stonden in 2004 voor het laatst in de halve finale en verloren 4 van de 5 wedstrijden in de kwartfinales, dus het wordt wel weer eens tijd om met o.a. Marta Vieira da Silva een Europese titel te pakken. Voor FC Barcelona was het al 2 keer een vroeg einde in de kwartfinales en wisten twee keer achter elkaar FC Twente uit die kwartfinale te houden. Eigenlijk zou de andere FCB ook 1 of 2 extra investeringen moeten doen om door te kunnen dringen naar de finale.

VfL Wolfsburg (DUI) 23.03.2017 Olympique Lyonnais (FRA)

En wat moet je nu van dit duel nog zeggen? Je moet deze wedstrijd gewoon niet missen, zeker nu Alex Morgan ook de komende 6 maanden onderdeel uit gaat maken van wellicht het sterkste team. Dat waren ze over het kalenderjaar 2016 al maar who can stop them? Sarah Bouhaddi, Wendie Renard, Josephine Henning, Saki Kumagai, Dzsenifer Marozsan, Camille Abily en o.a. Ada Hegerberg. Ondanks dat staan ze in haar eigen competitie op 3 punten achterstand op het team van Loes Geurts (PSG). Wolfsburg zal de kwartfinale van 2014 wel goed herinneren want die wonnen ze van Lyon en later ook de UWCL titel. Een mooi record van Wolfsburg is dat ze van de 4 kwartfinale wedstrijden er nog geen één hebben verloren. Maar ze hebben daar nog international Anja Mittag rondlopen. Het is echt de wedstrijd van 2017 voor de UWCL.

En dan, tja, we hebben in ieder geval één zekerheid dat we minimaal een Nederlander in een halve finale hebben. Als PSG met Geurts bereikt is dat in enkelvoud maar met FC Bayern Munchen hebben we gelijk een trio: Vivianne Miedema, Stefanie van der Gragt en reserve keepster Jacintha Weimar.

FC Bayern München (DUI) 23.03.2017 Paris Saint-Germain (FRA)

Voor PSG is de kwartfinale ook een bekend terrein want van de vorige 2 edities verloor het beide. Na de mooie uitschakeling tegen LSK Kvinner, toen nog met Sherida Spitse, werd een 1-3 verlies thuis omgezet naar een 4-1 winst! Een heerlijk gevoel maar na enkele maanden van rust moet de scherpte weer terug komen. Ze hebben in ieder geval een coach, Patrice Lair, die met Lyon twee keer de finale won (2011 en 2012). Het is voor Bayern de eerste keer dat ze in de kwartfinale staan want ze werden vorig seizoen al eerder uitgeschakeld door FC Twente. Dit seizoen gaat het een stuk makkelijker met wat breedte aankopen waaronder de 3e Nederlandse aanwinst Jacintha Weimar (keepster). Ze zijn op koers voor de 3e titel op rij en ligt er nog meer succes voor onze Oranje speelsters in rode hemden?

Het bericht The road to the UWCL final verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!