Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Vlagger John van Dijk hoort bij Vitesse’63

John al 12,5 jaar een dijk van een vlagger bij Vitesse’63 VR1

John van Dijk jubileert dit seizoen als assistent-scheidsrechter bij Vitesse’63 Vrouwen 1 uit Koekange. Al 12,5 jaar vervult hij deze rol aan de zijlijn bij het eerste vrouwenelftal, dat dit seizoen debuteerde in de landelijke eerste klasse. De 61-jarige inwoner van Berghuizen is voorlopig nog lang niet van plan om af te zwaaien. Na afloop van de derby tegen v.v. De Weide Vrouwen 1, dat eindigde in een 4-4 gelijkspel, zette het vrouwenteam uit Koekange John in een volle kantine in het zonnetje.

Sfeer
Een groot spandoek met de tekst ‘John al 12,5 jaar een Dijk van een vlagger’ was zaterdag niet te missen in de kantine van Vitesse’63. Naast toespraken van voorzitter Jurrian Barelds en aanvoerder Janine Heuvelman, waren als verrassing voor Van Dijk ook zijn familie, oud-trainers en –leidsters aanwezig zaterdagmiddag.Vrouwen 1 besloot het feestje voor John met een zelfgeschreven lied. De aanwezigen in de kantine deden gezellig mee en zo zat de sfeer er goed in bij de mooie dorpsclub uit Koekange.

Erelid
Van jongs af aan is John al actief op en om de velden. Eerst als speler en daarna onder andere als trainer, coach en wedstrijdsecretaris. Ook was John berokken bij de start van het vrouwenvoetbal bij Vitesse’63, waar ook zijn vrouw Roelie van Dijk-Heuvelman een groot aandeel in had. John is al meer dan 50 jaar actief lid van de vereniging en is hiermee erelid van de club uit Koekange. Ook bij dochter Marjolijn Dijkstra-Van Dijk zit de liefde voor het voetbal in haar genen. Zij is inmiddels al meer dan 25 jaar actief speelster bij de vrouwen van Vitesse.

Grote waardering
“John vervult een belangrijke rol aan de zijlijn. Altijd goed bij de les en na de wedstrijd in voor een grap of een grol. Met zijn tactisch inzicht is hij een waardevolle toevoeging aan de spelersstaf. Zijn betrokkenheid is erg groot en wij waarderen zijn inzet dan ook enorm”, aldus de spelersgroep van Vitesse Vrouwen 1, die hoopt dat John nog lang niet afzwaait.

Het bericht Vlagger John van Dijk hoort bij Vitesse’63 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *