Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ajax houdt als koploper stand in Europa

Ajax is aan een uitstekend seizoen bezig onder Ed Engelkes. De ploeg uit Amsterdam heeft op drie gelijke spelen na alles gewonnen en staat daardoor fier bovenaan in de Nederlandse Eredivisie. Na achttien speelronden levert dit een puntenaantal van 48 op en dat is goed voor een gemiddelde van 2,67 per wedstrijd. Daarmee laat Ajax zien uitstekend mee te kunnen in de Europese top.

Kijkend naar de koplopers van de actieve competities in de top twintig van de coefficiëntenlijst van de UEFA, zien we Ajax terug op de zesde plek. In Polen heeft Medyk Konin nog geen wedstrijd verloren en daardoor lijkt de Poolse ploeg af te stevenen op een eenvoudig kampioenschap. Voor Ajax is het kampioenschap – ondanks dat de ploeg er uitstekend voorstaat – nog lang niet binnen. Over enkele speelronden zal het puntenaantal gehalveerd worden en dat zal de competitie weer wat spannender maken. Voor nu staan de Amsterdammers er in dit Europese overzicht er echter nog uitstekend voor.

Koploper Land Gemiddeld aantal punten per duel (#wedstrijden*)
Medyk Konin Polen 3,00 (15)
Fiorentina Italië 2,81 (16)
Olympique Lyon Frankrijk 2,80 (15)
Apollon Limassol Cyprus 2,79 (14)
Ferencvázos Hongarije 2,79 (14)
Atletico Madrid Spanje 2,71 (21)
Ajax Nederland 2,67 (18)
Slavia Praha Tsjechië 2,64 (11)
Neunkirch Zwitserland 2,62 (13)
Turbine Potsdam Duitsland 2,62 (13)
Standaard Luik België 2,47 (17)
Rossiyanka Rusland 2,33 (15)

* Meer dan 10 competitieduels

Het bericht Ajax houdt als koploper stand in Europa verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *