Koploper RCL naar Friesland

In de hoofdklasse staat RCL zeven punten voor op Jong PEC Zwolle, het kampioenschap komt met de week dichterbij. Zaterdag wacht echter de zware uitwedstrijd tegen VIOD dat thuis nog ongeslagen is én pas drie doelpunten tegen heeft gekregen. Jong PEC Zwolle moet winnen om RCL niet uit het oog te verliezen. De Zwollenaren spelen thuis tegen vv Heerenveen.

Omdat er geen sprake is van een echte middenmoot zijn alle wedstrijden van zeer groot belang. Zo bezet SSS plaats vier met 23 punten, maar heeft nummer negen (SteDoCo) slechts drie punten minder. SSS ontvangt Ter Leede VR2 dat tiende staat met zeventien punten.

Binnen de gevarenzone staan er drie rechtstreekse confrontaties op het programma. SteDoCo speelt thuis tegen Oranje Nassau, HTC ontvangt vv IJzendijke en Sporting’70 moet op eigen veld winnen van Be Quick’28. De Zwolse club kan bij winst zomaar richting de derde plaats gaan, maar bij verlies onder de fatale achtste plaats staan. Sporting’70 dat laatste staat met twaalf punten, speelt leuk voetbal, maar heeft moeite om punten binnen te slepen.

Saillant detail is dat SSS – Oranje Nassau eerder bij een stand van 1-1 werd gestaakt, maar de KNVB laat het restant pas uitspelen wanneer daar in de stand sprake van is. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van de bond, want het gaat om ‘nu’ en niet om ‘straks’.

Het bericht Koploper RCL naar Friesland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!