Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Spanning in Topklasse neemt toe

Nog zes wedstrijden te gaan in de topklasse. Bovenin is het heel spannend, wie sleept het kampioenschap binnen? De strijd gaat tussen Buitenveldert, Ter Leede en Jong ADO Den Haag. Onderin het klassement is de spanning ook om te snijden. Vanaf de zesde plaats moet elke club uitkijken om niet te degraderen of om straks de nacompetitie te spelen voor handhaving.

Koploper Buitenveldert gaat naar Saestum, laatstgenoemde kan vrijuit spelen. Saestum won thuis pas vier keer terwijl Buitenveldert in uitwedstrijden de meeste punten heeft van alle clubs. Ter Leede gaat op bezoek bij RKHVV dat laatste staat met elf punten. Voor hen komt degradatie na een eventuele nieuwe nederlaag wel erg dichtbij. Jong ADO Den Haag ontvangt SC Woezik dat met vijftien punten net als de thuisclub ook móet winnen.

Eldenia speelt de topper tegen DTS, waar de kampioen uit Ede nu echt moet uitkijken om niet richting die negende plaats af te dalen. Jong Telstar staat netjes op de vierde plaats met 28 punten en kan vrijuit spelen tegen RVVH dat nog lang niet veilig is. Wartburgia kan bij winst op Barendrecht afstand nemen van de gevarenzone. Tegenstander Barendrecht staat op plaats negen, net niet genoeg om zich direct veilig te spelen, dus ook in Amsterdam zijn de belangen groot.

Het bericht Spanning in Topklasse neemt toe verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *