Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Buitenlandse internationals op de Nederlandse velden

Deze zomer staat Nederland in teken van het EK Vrouwen. Voor het eerst is Nederland gastland van dit evenement, dat met zestien deelnemende teams het grootste EK Vrouwen ooit is. Van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 worden de 31 wedstrijden over zeven speelsteden gespeeld.

Voor veel speelsters van de OranjeLeeuwinnen is het allemaal begonnen in de Eredivisie Vrouwen. Naast Nederlandse speelsters spelen er ook buitenlandse internationals in de Nederlandse competitie. In totaal zijn er zes buitenlandse internationals actief op de Nederlandse velden. Van deze internationals moet je deze twee speelsters moet je deze zomer écht in de gaten houden.

Davina Philtjens

Davina Philtjens bestrijkt bij de Ajax Vrouwen de gehele linkerflank. De Belgische speelster werd afgelopen zomer in Amsterdam gepresenteerd als nieuwe aankoop. Zelf omschrijft Davina zichzelf als een offensieve back, maar de gehele linkerflank is haar domein. De speelster heeft een goed linkerbeen, snelheid en staat bekend om haar duelkracht. Een type speler dat je niet vaak ziet!

Lenie Onzia

Lenie Onzia is een vaste waarde bij het Belgische team. De middenvelder van FC Twente was in 2013 ook bij het EK in Zweden en zal ook aankomende zomer in Nederland te bewonderen zijn. Op 24 juli staat de burenclash Nederland – België op het programma, waarbij ze ongetwijfeld een hoop teamgenoten tegen gaat komen. Kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar vanaf 10 euro per stuk en zijn HIER te koop.

Het bericht Buitenlandse internationals op de Nederlandse velden verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *