Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Matchcenter: Eredivisie – 17 maart

Nu zowel de Algarve Cup als het bekerweekend achter de rug zijn,  kan er weer gekeken worden naar de Eredivisie. Gedurende speelronde 19 zullen alle ploegen actief zijn op de Nederlandse velden.

ADO Den Haag vs Telstar

Alhoewel Telstar er in de beker niet in slaagde om te stunten tegen sc Heerenveen, wist de ploeg van Gideon Dijks wel de inhaalwedstrijd tegen de Friese formatie te winnen. Daardoor staat Telstar op een keurige vijfde plaats. ADO Den Haag werd afgelopen weekeinde ook uitgeschakeld in de KNVB beker. Nu alle blikken weer op de competitie zijn gericht, zal er nog een punt behaald moeten worden om definitief als nummer drie de play-offs in te gaan.

Sc Heerenveen vs PSV

De confrontatie tegen PSV betekent voor sc Heerenveen het begin van het einde van een drukke periode. De afgelopen week werd er al twee keer gespeeld en in beide gevallen was dat tegen Telstar. PSV werkte daarentegen alleen een bekerwedstrijd af en zal daarvan moeten kunnen gaan profiteren. Ook zal PSV moeten winnen om in het spoor van de andere drie ploegen te blijven.

Ajax vs Achilles ’29

Ajax ontvangt vandaag Achilles ’29 op Sportpark de Toekomst. De koploper doet het dit seizoen uitstekend maar zal tegen Achilles ’29 geen misstap mogen maken. Ajax won eerder dit seizoen met 1-0 van Achilles’ 29 in Amsterdam. De ploeg uit Groesbeek zal hopen te kunnen stunten in de hoofdstad maar na de overtuigende bekerzege van de formatie van Ed Engelkes op ADO Den Haag lijkt dat een lastige taak te gaan worden.

FC Twente vs PEC Zwolle

FC Twente zal voor de laatste keer dit seizoen PEC Zwolle gaan ontvangen op Sportpark de Slangenbeek. Eerder werd er thuis met 1-0 gewonnen terwijl de ploeg van Tommy Stroot in Zwolle met 1-4 wist te winnen. Afgelopen maandag wist PEC Zwolle echter verrassend te winnen van Twente (3-2) en daardoor werd de landskampioen uit de KNVB beker geknikkerd. Deze speelronde zal de thuisploeg dus uit zijn op revanche. Een goed resultaat behalen in de competitie is nu nog het enige dat telt.

Het bericht Matchcenter: Eredivisie – 17 maart verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *