Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meet the WEURO2017 cities: Enschede

Deze zomer staat Nederland in teken van het EK Vrouwen. Voor het eerst is Nederland gastland van dit toernooi, dat met zestien deelnemende landen gelijk ook het grootste EK Vrouwen is. Van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 worden de 31 wedstrijden over zeven speelsteden gespeeld. Enschede is speelstad voor een halve finale en dé finale. Maar wat heeft Enschede de EK-bezoekers nog meer te bieden?

De stad Enschede

Enschede is een stad van kennis en innovatie. Het is het epicentrum van muziek en cultuur in het oosten van het land. In de stad zijn veel verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals onder andere twee grote musea. Het Rijksmuseum Twenthe en het Museum Twentse Welle voor iedereen die benieuwd is naar de geschiedenis van de regio Twente. De middeleeuwse Grote Kerk op de Grote Markt mag daarnaast niet ontbreken. In en rondom de Grote Markt zijn er verschillende horecagelegenheden: voor ieder wat wils.

Ambassadors favorites

FC Twente-aanvoerder Maud Roetgering is ambassadrice van de speelstad Enschede en kent de stad op haar duimpje. De verdediger van FC Twente speelt al sinds 2007 in Enschede, waarbij ze vanaf 2009 met het eerste elftal meespeelt. Maud: ‘’Mijn favoriete sportplek in Enschede is natuurlijk het stadion van FC Twente. De plek waar ik zoveel mooie en bijzondere wedstrijden heb mogen spelen.’’ Als het over het centrum gaat van Enschede dan begint Maud te glimlachen. “Mijn favoriete plek in Enschede is de Broodbode, vanwege de lekkere broodjes en koffie.” Waarna ze bekent een beetje koffie verslaafd te zijn.

Enschede & Het EK

Aankomende zomer worden er twee wedstrijden in het sfeervolle stadion van FC Twente gespeeld. De halve finale is op donderdag 3 augustus en de finale op zondag 6 augustus. Het stadion biedt 30.000 voetbalfans de kans om aanwezig te zijn bij het grootste EK ooit. Kaarten zijn te koop vanaf 15 euro en kinderen t/m 14 jaar ontvangen 50% korting.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de wedstrijden in Enschede. Wil je erbij zijn? Verzeker jezelf hier van kaarten.

Het bericht Meet the WEURO2017 cities: Enschede verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *