Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Patrizia Panico schrijft geschiedenis in Italië

Voor het eerst in de geschiedenis van het Italiaans voetbal zal een vrouwelijke coach een mannenteam gaan begeleiden. Patrizia Panico gaat namelijk Daniele Zoratto gaan vervangen op de bank bij de categorie Onder 16 voor de twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Duitsland (22 en 24 maart) in het Stadio Comunale in Caldiero Terme.

Panico is alles behalve een onbekende in het Italiaanse voetbal. Zo is zo bijvoorbeeld onderdeel van het Italiaanse Football Hall of Fame van 2015 en speelde ze in totaal 204 wedstrijden voor de Azzuri. Uiteindelijk wist ze 110 doelpunten te scoren, een waanzinnig aantal.

Verder won ze gedurende haar imposante carrière vijftien prijzen. Op persoonlijke titel behaalde ze maar liefst twintig onderscheidingen. Haar laatste interland was tegen Oranje in de strijd om een ticket naar Canada en het WK van 2015. Alhoewel ze destijds niet scoorde, wist uiteindelijk vier keer het net te vinden tegen de OranjeLeeuwinnen, waartegen ze negen keer speelde.

Het bericht Patrizia Panico schrijft geschiedenis in Italië verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *