Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Eredivisie round-up speelronde 19

In speelronde negentien was er sprake van een ware doelpuntenregen, er werd maar liefst 22 gescoord. Zowel Achilles’29 als ADO Den Haag kreeg er flink van langs, PEC Zwolle lijkt de weg naar boven te hebben gevonden en van de maximaal 24 mogelijke wissels werden er zeventien gebruikt. Deze en andere interessante cijfers en statistieken lees je in onze round-up van de afgelopen speelronde.

Ajax – Achilles’29 6-1 (4-0)

Bij Ajax maakte Lauren Delleman na een zware knieblessure eindelijk haar rentree dit seizoen. Ze mocht tegen Achilles ’29 direct negentig minuten aan de bak en pakte als beloning met haar ploeg drie punten. De klinkende overwinning was voor Ajax niet de grootste thuisoverwinning ooit. Die ‘eer’ gaat naar zowel PEC Zwolle (7-0) als Club Brugge (7-1), beide teams kregen in het seizoen 2013-2014 een flink pak slaag in Amsterdam. Naast Delleman beleefde ook Ana Maria Romero Moreno, beter bekend onder de nickname ‘Willy’, een mooie avond. Voor deze wedstrijd speelde ze al 759 minuten waarin ze niet wist ze scoren en hielden enkele kleine blessures haar regelmatig aan de kant, maar tegen Achilles was het raak. Willy scoorde. net als Marjolijn van den Bighelaar, twee keer. Clubtopscorer Van den Bighelaar heeft dit seizoen zowel uit als thuis als zeven doelpunten gemaakt. Met het tegendoelpunt van Bonita Theunisse blijft het aantal clean sheets dit seizoen op zes staan. Toch lijkt het een kwestie van tijd tot het record van 2015-2016  (acht clean sheets) wordt verbeterd.

Voor Achilles’29 blijft dit seizoen één van pieken en dalen. De nederlaag tegen Ajax was niet de grootste in het korte bestaan van het vrouwenteam, zo was FC Twente al twee keer met 7-1 en een 7-0 te sterk. Wel wist spits Theunisse eindelijk weer eens in een uitwedstrijd te scoren. Met haar kwaliteiten verwachten we in poule B zeker nog het een en ander van haar te gaan zien!

ADO Den Haag – Telstar VVNH 1-7 (1-2)

Afgelopen vrijdagavond leed ADO Den Haag haar grootste thuisnederlaag ooit. De 1-7 tegen Telstar VVNH was een grotere afstraffing dan de 1-6 tegen Ajax (2014-2015) en een groot contrast met de 8-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Antwerp (2013-2014).

Ondanks dat er deze wedstrijd maar één keer werd gescoord, heeft ADO Den Haag een selectie waarin veel verschillende speelsters al het net wisten te vinden. Zo scoorden Pia Rijsdijk, Victoria Pelova, Lindsey Keizerweerd, Sharona Tieleman, Marthe van Erk, Mijke Roelfsema, Michelle Vrieling, Nance van der Meer, Priscilla Mesker, Carmen Simonis en Jessie van Leeuwen al namens de Hofstedelingen. Victoria Pelova, Jennifer Vreugdenhil, Nadine Noordam, Pia Rijsdijk, Priscilla Mesker en Mijke Roelfsema zijn de speelsters die tot nu toe de meeste minuten hebben gemaakt.

Voor Telstar VVNH vormt de overwinning direct de grootste winst in een competitiewedstrijd. Ter vergelijking, in het seizoen 2011-2012 werd uit bij VVV met 3-6 gewonnen, en in 2012-2013 werden Zulte-Waregem met 1-6 en Club Brugge met 0-6 verslagen. Spits in vorm Katja Snoeijs had met vier doelpunten een goede avond en maakte inmiddels in uitwedstrijden al meer doelpunten dan thuis: tien tegen zes.

FC Twente – PEC Zwolle 2-2 (1-2)

De Tukkers lieten dit seizoen in eigen huis al acht wedstrijdpunten liggen en speelden vijf keer eerder met 2-2 gelijk. Voor FC Twente wordt het een flinke uitdaging om de titel dit seizoen te prolongeren. Ellen Jansen maakte deze wedstrijd twee doelpunten en brengt haar totaal daarmee op 102.

PEC Zwolle behaalde met het gelijke spel pas haar vijfde wedstrijdpunt in een uitwedstrijd. Andere wedstrijden gingen verloren waarbij de ploeg zelfs vijf keer helemaal niet tot scoren wist te komen. Toch is er een duidelijke verandering zichtbaar binnen de ploeg. Het team oogt frisser en lijkt meer een eenheid. Overigens maakte Judith Frijlink met de 0-1 pas haar tweede doelpunt van het seizoen en bewees Maxime Bennink met de 0-2 haar doelpunten toch echt liever buitenshuis te maken. In een thuiswedstrijd scoorde ze namelijk nog nooit.

sc Heerenveen – PSV 1-2 (0-0)

De wedstrijd in Friesland werd al zes keer eerder gespeeld, maar vrijdagavond werd pas de tweede overwinning door PSV geboekt. Yvonne van Schijndel zorgde met haar tweede doelpunt van het seizoen voor de 0-2 en zag eerder ploeggenoot Vanity Lewerissa al de 0-1 maken. Voor de aanvalster alweer haar twaalfde doelpunt van dit seizoen.

Simone Kets maakte de aansluitingstreffer en is inmiddels met acht doelpunten clubtopscorer. Jassina Blom (7) en Nathalie van den Heuvel (5) volgen. All time clubtopscorer is natuurlijk Vivianne Miedema, zij scoorde in 69 wedstrijden maar liefst 78 keer in het shirt van de Friezen.

 

Het bericht Eredivisie round-up speelronde 19 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *