Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

“Ik ben een geboren en getogen Doetinchemse”

In Oranje spelen, op De Vijverberg. Die droom gaat, zoals het er nu naar uitziet, voor voetbalster Siri Worm binnenkort in vervulling. Het EK voetbal voor vrouwen wordt deze zomer onder meer in Doetinchem gehouden en de ‘OranjeLeeuwinnen’ spelen op dinsdag 11 april al een oefenwedstrijd op De Vijverberg. Het EK begint er nu echt aan te komen, Doetinchem kleurt langzaam Oranje.

“Ik ben een geboren en getogen Doetinchemse”, vertelt de 24-jarige Siri Worm. “Mijn voetballoopbaan is begonnen bij DZC ’68, ik heb er altijd op hoog niveau tussen de jongens gevoetbald. Op mijn zestiende ben ik overgestapt naar FC Twente, toen daar een start met vrouwenvoetbal werd gemaakt.”

‘Ik moet ervoor zorgen dat ik het beste van mezelf laat zien’

De verdediger verhuisde door die overstap ook naar Hengelo. Maar Doetinchem, waar haar ouders nog steeds wonen, blijft speciaal voor haar. “Veel voetballers in Nederland hebben de droom om ooit in de ArenA of De Kuip te spelen. Ik heb hetzelfde, alleen dan met De Vijverberg. Ik had als kind al een seizoenkaart bij De Graafschap en ik kon op de fiets naar het stadion. Er lijkt me niks mooier dan te voetballen in je eigen stad en je eigen ‘achtertuin’.”

Noodlot

Het Nederlands vrouwenelftal speelde anderhalf jaar geleden al eens op De Vijverberg, maar toen moest Worm verstek laten gaan. Vlak voor de start van het WK, in de zomer van 2015, sloeg het noodlot toe. In één van de laatste competitiewedstrijden van dat seizoen scheurde ze haar kruisband af. Meteen werd duidelijk dat ze de eerste, historische, WK-deelname met het vrouwenelftal wel kon vergeten. “Dat was heel moeilijk. Ik leefde helemaal toe naar dat WK en stond er totaal niet bij stil dat mijn lichaam ook nog heel moest blijven. Dan wordt hetgeen waar je twee jaar naartoe leeft, ineens van je afgenomen.”

Worm maakte in september 2016 haar comeback bij Oranje. Het EK in eigen land moet dus haar eerste grote toernooi gaan worden. “Door mijn blessure denk ik dat ik tijdens het EK veel bewuster ga genieten. De bondscoach moet me natuurlijk nog wel selecteren, maar dat heb ik in principe in eigen hand. Ik moet ervoor zorgen dat ik de komende tijd het beste van mezelf laat zien. We zitten in een moeilijke poule met Noorwegen, Denemarken en België maar ik denk dat we met dit team ver kunnen komen.”

Als officiële ambassadrice van de EK-speelstad heeft Worm nóg een doel tijdens het EK. “Het is de bedoeling dat zo dadelijk iedereen in en rondom Doetinchem weet dat het EK gaat plaatsvinden. Ik denk dat ik daar een belangrijke rol in kan spelen. De plaatselijke organisatie is enorm enthousiast en wil er echt een groot feest van maken. Door de medewerkers van gemeente Doetinchem en De Graafschap wordt veel werk verzet om de hele productie van een dergelijk groot toernooi mogelijk te maken.”

Oefenwedstrijd

De vrouwen van onder meer Denemarken, België, Portugal, Italië, IJsland, Zweden en Spanje doen tijdens het EK Doetinchem aan. Ook wordt er één van de kwartfinales gespeeld. De Oranjevrouwen komen in de voorbereiding op dit EK al een keer langs op De Vijverberg. Ze spelen op 11 april om 19.00 uur een oefenwedstrijd tegen IJsland. Kijk voor kaartverkoop op www.onsoranje.nl.

bron: staddoetinchem.nl

Het bericht “Ik ben een geboren en getogen Doetinchemse” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *