Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nederlanders etaleren klasse in Engelse FA Cup

De afgelopen jaren zijn er een hoop speelsters vanuit de Eredivisie naar Engeland vertrokken. Bij zowel Liverpool als Arsenal, Reading en Manchester City speelt er op dit moment minimaal een speelster met een Nederlands paspoort. Dit weekend stond in het teken van de FA Cup, de Engelse bekercompetitie, waarin onder andere Shanice van de Sanden en Dominique Janssen hun klasse etaleerden.

Mandy van den Berg nam het gisteren met Reading FC op tegen Manchester City. In het Academy Stadium Sportcity van de ploeg uit Manchester wist Reading lang stand te houden. Voor de ogen van enkele duizenden toeschouwers, die live via het Facebook kanaal van de thuisclub konden meekijken, wist Manchester City vlak voor tijd de wedstrijd toch open te breken. Zeven minuten voor het laatste fluitsignaal schoot Lucy Bronze haar ploeg naar de overwinning, 1-0.

Liverpool moest het opnemen tegen stadsgenoot Everton in de Merseyside Derby. Na acht minuten kwam Liverpool op een 1-0 voorsprong dankzij Natasha Harding. Twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker en dus maakte beide ploegen zich op voor een spannende slotfase. Uiteindelijk besliste Shanice van de Sanden de wedstrijd door in de slotseconde van de extra tijd alsnog de 2-1 binnen te schieten. Daardoor gaat Liverpool door naar de volgende ronde.

In Londen stond ook een derby op het programma. Arsenal ontving namelijk Tottenham Hotspur. Bij Arsenal begonnen Sari van Veenendaal, Daniƫlle van de Donk en Dominique Janssen, die volledig is hersteld van haar blessure, allemaal in de basis. Mede dankzij drie doelpunten van Van de Donk en een doelpunt van Janssen werd er geen spaan heel gelaten van de stadsgenoot. Arsenal won uiteindelijk zeer eenvoudig met 10-0.

Dankzij deze overwinningen zijn de volgende teams door naar de kwartfinales: Arsenal, Chelsea, Manchester City, Notts County, Bristol City, Birmingham City, Sunderland en Liverpool. Volgende week begint de reguliere competitie voor de Nederlandse speelsters in Engeland.

 

Het bericht Nederlanders etaleren klasse in Engelse FA Cup verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *