Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meidenvoetbal: JVOZ wint verdiend van sterk Walcheren

Vandaag moesten de meiden (7e) in een winderig Vlissingen aantreden tegen de nummer 4, Walcheren O15-1. Walcheren de oude club van Chaima Benkaddour, dus voor haar een speciale wedstrijd! Na de sterke wedstrijd van vorige week was de basisopstelling vrijwel ongewijzigd. Alleen linksachter stond nu Lois Hofman in plaats van de geblesseerde Manon de Ruijsscher (,scheurtje in enkelband, nu krukken na week gips, sterkte met herstel Manon!).

De meiden starten sterk en kregen al in de eerste minuut een vrije trap op de rand van de 16 nadat de keeper met de bal in zijn hand te ver naar voren liep voor zijn uittrap. Sophie Fijneman legde breed op Lieve van Vliet. Haar schot ging via de keeper naast, de corner leverde niets op gelet op de Walcherse luchtmacht achterin. Ook nog in de openingsfase een mooie aanval van de meiden over links waar de bal via Lois en linksbuiten Laura Vierhout bij spits Angela Versluis kwam, haar subtiele tikje langs de keeper miste helaas ook net het doel. Het eerste Walcherse gevaar kwam pas halverwege de eerste helft uit een corner, maar keepster Esther van Belzen redde bekwaam. Daarna waren er weer wat kansjes voor de meiden maar de schoten uit de tweede lijn gingen over het doel. Vlak voor rust een grote kans voor Walcheren uit een corner, Esther zat er tussen en Alessia Mieras ruimde de bal verder weg. Op slag van rust kregen de meiden nog een vrije trap na een overtreding op Laura. De bal van Lieve van zo’n 25 meter ging echter over.

Na rust begonnen de meiden weer goed, maar werd Angela op het randje van buitenspel teruggefloten. Even later bereikte een vrije trap van links van Sophie Angela, maar de bal ging via haar lichaam naast. Daarna werden de gasten gevaarlijker en kregen ze in 3 minuten even zoveel kansen, maar keepster Anouk van de Klooster (in de rust gekomen voor Esther) redde de eerste. De tweede kans ging over en de derde stopte Anouk en werkte Lieve verder weg. Goede samenwerking achterin! Even later weer een gevaarlijke aanval van Walcheren via links maar de voor Lois ingevallen Chaima stond haar mannetje en blokte de voorzet. Daarna werd de druk iets minder en kregen ook de meiden weer een kans. In de 49e minuut een vrije trap van Lieve op Angela, maar de bal ging via een verdediger naast. In de 50e minuut kwam Noa Slinger in het veld voor Laura. Zij ging rechtsvoor spelen en rechtsbuiten Wynonna Lord verhuisde naar de linkerkant.

Vlak daarna een kans voor Walcheren middendoor maar Anouk redde in 2 keer op de rand van de 16. In de daaropvolgende aanval kregen de meiden een vrije trap aan de linkerkant. Lieve bereikte het hoofd van Angela, maar de inzet ging net naast. Even later brak Angela door na een lange diepe bal van achteruit, maar ze kreeg net geen controle en een goede schouderduw van de Walcherse verdediging maakte deze kans onschadelijk. In de 57e minuut was het dan toch eindelijk raak! Een voorzet van links van Alessia bereikte Cheng Yan Li en zij vond het net. Walcheren probeerde het daarna nog maar de meiden stonden verdedigend goed, stoorden goed op het middenveld en gaven zo weinig weg.

In de slotfase schoot Lieve nog een vrije trap op de keeper, werd Walcheren via rechts nog 1 keer gevaarlijk maar op de goede voorzet volgde een bal die over ging. En zo wonnen de meiden, in mijn ogen verdiend, tegen deze goede en sportieve tegenstander.

Het bericht Meidenvoetbal: JVOZ wint verdiend van sterk Walcheren verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *