Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Van de Donk: “Hij is een beetje mijn mascotte”

In 2015 maakte Daniëlle van de Donk de overstap naar Engeland om voor Arsenal te gaan voetballen. Het magazine Helden zocht de speelster en haar vader, Chris van de Donk, op om te praten over de band tussen de twee.

Ondanks dat Daniëlle veel tijd in Engeland doorbrengt verliest vader Chris zijn dochter niet uit het oog. “Ik probeer vaak naar haar toe te gaan, ben naar een van haar eerste wedstrijden met Arsenal geweest. Ze scoorde meteen. Ik heb het gevoel dat het helpt als ik er ben,” spreekt een trotse vader, die vroeger niet gewenst was langs de lijn. “Dan riep ik dingen naar Daniëlle die niet in dank werden afgenomen.” Zijn uitspraken konden namelijk kritisch van toon zijn.

“Dat werkte niet op die manier. Later gaf hij op een lievere manier commentaar,” aldus Van de Donk. “Hij is een beetje mijn mascotte. Ik ben 25, heb veel ervaring en iedereen kan zeggen dat je goed speelt, maar als papa iets roept is dat net iets wat ik nodig heb. Ik ga dan meteen beter voetballen,” geeft de speelster van Arsenal en het Nederlands elftal toe.

Met Arsenal is de international goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Afgelopen weekend werd er met 10-0 gewonnen van Tottenham Hotspur in de FA Cup. Binnenkort gaat – in aanloop naar het EK – de Engelse competitie weer van start. Toch heeft de voormalig speelster van onder andere Kopparbergs/Göteborg FC nog de wens om ooit nog een overstap te gaan maken. “Een club in Amerika staat nog op m’n lijstje.”

Echter behoort het behalen van een prijs met het Nederlands elftal ook tot de prioriteiten. “Ik zou zo graag willen dat we erkenning krijgen voor het harde werken én de vooroordelen dat meisjes niet kunnen voetballen voor eens en altijd wegnemen.”

 

 

 

 

Het bericht Van de Donk: “Hij is een beetje mijn mascotte” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *