Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorlopige Oranje O19 selectie bekend

De voorlopige selectie van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar voor de laatste kwalificatieronde voorafgaand aan het EK 2017 in Noord-Ierland is vandaag bekendgemaakt. Voor het zogenoemde ‘elitetoernooi’ in Putten en Apeldoorn zijn 26 speelsters opgenomen in de selectie van KNVB-coach Jessica Torny. Oranje onder 19 opent het toernooi op donderdag 6 april in Putten tegen Slovenië. De tweede wedstrijd is op zaterdag 8 april tegen Portugal en op dinsdag 11 april wordt er afgesloten tegen Frankrijk, wederom in Putten.

De voorlopige selectie bestaat uit de volgende speelsters:

Jamie Altelaar (CTO Amsterdam Talent Team), Romy Dalebout (Jong ADO Den Haag), Eva van Deursen (CTO Eindhoven Talent Team), Caitlin Dijkstra (CTO Eindhoven Talent Team), Rebecca Doejaaren (PEC Zwolle), Kayleigh van Dooren (CTO Eindhoven Talent Team), Nathalie van den Heuvel (SC Heerenveen), Bente Jansen (FC Twente), Chelsea Kenton (CTO Amsterdam Talent Team), Lize Kop (CTO Amsterdam Talent Team), Nance van de Meer (ADO Den Haag), Nadine Noordam (ADO Den Haag), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Silvie van der Plas (CTO Amsterdam Talent Team), Mijke Roelfsema (ADO Den Haag), Quinty Sabajo (CTO Amsterdam Talent Team), Kay – Lee de Sanders (CTO Amsterdam Talent Team), Cherise Schelts (Telstar), Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle), Joëlle Smits (CTO Eindhoven Talent Team), Noah Waterham (CTO Amsterdam Talent Team), Ashleigh Weerden (CTO Amsterdam Talent Team), Jacintha Weimar (FC Bayern München), Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team) en Danique Ypema (CTO Amsterdam Talent Team).

En dit is het programma in de Elite ronde:

 

Datum Aanvang Thuis Uit Locatie
06.04 19.30 uur Slovenië Nederland SDC Putten
08.04 16.00 uur Nederland Portugal Robur et Velocitas
11.04 19.00 uur Nederland Frankrijk SDC Putten

 

 

EK 2017 onder 19 jaar in Noord-Ierland

Tijdens de Eliteronde komen 24 landen uit, verdeeld over zes groepen. De winnaar van elke groep gaat naar het EK, evenals de beste nummer twee, gemeten over alle zes kwalificatiepoules. Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Noord-Ierland als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK 2017 wordt gehouden van 8 tot 20 augustus.

Het bericht Voorlopige Oranje O19 selectie bekend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *