Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meidenvoetbal: WSC Waalwijk weekend special

WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een volledig programma.

TSC MO13-1 – WSC MO-13-1 3-3 (1-0)

WSC speelde een thriller van een wedstrijd en de einscore bleef onbeslist. WSC mocht zaterdag naar TSC in Oosterhout. Het werd een duel tussen de nr.1 en 2 van de competitie. Met de invallers Puk van den Berg als gelegenheidskeepster en Fleur Maarschalkerweerd als aanvalsters ging WSC de strijd aan. WSC en TSC begonnen allebei scherp aan de wedstrijd de teams waren aardig aan elkaar gewaagd. Door een onoplettenheid in de verdediging van WSC kwam TSC op voorsprong. Er werd door de meiden gedacht aan buitenspel maar dat bleek niet zo te zijn. De wedstrijd ging over en weer en WSC had de betere kansen om te scoren. Helaas voor WSC bleef de o op het scorebord tot aan de rust. Na wat aanwijzingen ging WSC vol goede moed de tweede helft in. Op het middenveld werd de strijd vaak werd gewonnen. Effy Doyle gaf enkele die prachtige passes aan de aanvalsters die er ook op los combineerden. Uit een steekballetje van Meike Versteeg scoorde Lieke v Riel de 1-1. De wedstrijd werd een felle strijd tussen beide teams met soms stevige acties van TSC. De meiden van WSC lieten zien dat ze voetballend beter waren zonder grove overtredingen te maken en Lieke van Riel vergrootte de voorsprong naar 1-2. Kort daarna een mooie tegenaanval van TSC en zo stond het weer 2-2. De strijd werd feller van de kant van TSC en de meiden van WSC waren te lief en lieten zich vaak aan de kant zetten. Bij een aanval van TSC werkte WSC de bal in eigen goal; 3-2. Langs de lijn dachtten de supporterts dat het gedaan was. In blessuretijd krijgen we een vrije trap mee en Fleur Maarschalkerweerd scoorde alsnog de terechte 3-3. WSC was voetballend beter maar de felheid ontbrak en TSC was fysiek sterker en niet bang om duels aan te gaan. Toch een mooi duel waarin de punten gedeeld werden.

WSC MO13-2 – Nivo Sparta MO 13-1 3-1 (2-0)

Deze wedstrijd worden we ondersteund door 2 speelsters van MO11-1. Met Yfke en Julia erbij hebben we er precies 11, dus we gaan van start zonder wissels. De teams zijn redelijk gelijkwaardig, maar WSC komt fysiek nog steeds wat te kort. Dat is ook niet zo gek, gezien de gemiddelde leeftijd en lengte vandaag. Voetballend is WSC best sterk. In de eerste helft zorgen ze voor een paar mooie kansen. Helaas komen ze niet tot scoren. Veronique en Merel laten voorin meerdere mooie acties zien. Aanvoerster Puk houdt de druk hoog vanaf het middenveld. Helaas wordt Puk gedurende de eerste helft per ongeluk, maar snoeihard met noppen op haar enkels getrapt. Ze verlaat daarom voor enige tijd het veld. Vlagger Ceder valt even in voor Puk. Klasse Ceder, bedankt voor je hulp! Ondanks het harde werken van iedereen en meerdere knappe reddingen van keepster Daisy, lukt het de tegenstander wel om 2x te scoren in de eerste helft. Tijdens de rust worden de meiden nog even bemoedigend toegesproken. Ze doen het goed en het blijft zoals altijd een leuke wedstrijd om naar te kijken, ook al staan ze achter. Vol spanning hervatten we de wedstrijd. Een doelpunt is de meiden ontzettend gegund. Toch is het weer de tegenstander die scoort. Maar dan komt alle vechtlust bij WSC naar boven. Er wordt hard gestreden en uiteindelijk belandt de bal zo voor de voeten van onze invalster Julia. Ze bedenkt zich geen moment en met een mooie boog trapt ze de bal in de hoek. Ook Sylvana speelt een schitterende wedstrijd. Na afgelopen maandag is ze ook nog geblesseerd maar Sylvana speelt vandaag een volledige wedstrijd. En hoe! Top gedaan! Yfke heeft als een ware middenvelder het veld volledig doorkruist. Daarna zijn er nog steeds kansen voor WSC maar er valt geen doelpunt meer. De stand staat op 1-3 als het eindsignaal klinkt. We zijn trots op de meiden. Met zoveel plezier en sportiviteit een wedstrijd verliezen. Wat ons betreft zijn ze allemaal winnaars.

WSC MO11-2 – GDC MO11-1 9-1 (4-1)

Onze kanjers, mochten met steun van invalster Veerle Hamers (Mo11-1), vandaag aantreden tegen een voor ons nieuw team. Het is altijd weer afwachten wat we dan tegenover ons krijgen. Het lijkt er op dat de meiden de mate van tegenstand voortaan meten aan de lengte van de speelsters. Hoe meer meiden groter zijn dan zijzelf hoe beter de tegenstander dan wel zal zijn. De tegenstanders van vandaag waren gemiddeld genomen wat kleiner dan onze dames. Dat wil natuurlijk niets zeggen, maar onze meiden gaan dan toch met wat minder gedrevenheid het veld op. Dat is meteen terug te zien in het spel. Alsof ze net de 80-van De Langstraat hadden gelopen sjokten ze over de grasmat. GDC was wel gedreven en kreeg door ons matige optreden behoorlijk wat ruimte. Desondanks werd de ploeg uit Eethen zelden gevaarlijk. Daardoor was het voor de coaches moeilijk om de meiden toch gemotiveerd te krijgen. We stonden voor rust toch al met 4-1 voor!? Dat klopt natuurlijk ook, maar we willen in dit soort wedstrijden ook graag zien dat er mooie combinaties gemaakt worden en dat er gejaagd wordt op de bal als deze niet in de voeten ligt van een WSC dame. De kritiek in de rust werd in het begin van de tweede helft ook in de wind geslagen. Nu waaide het hard, dus dat verklaart de boel misschien. In de slotminuten zagen we gelukkig nog een glimp van het WSC dat we kennen. In 10 minuten tijd werden 3 prachtige doelpunten gescoord. Alledrie het resultaat van samenwerken! Uiteindelijk boeken we toch nog een prachtig resultaat. Het werd maar liefst 9-1!

WSC JO9-3M – LONGA JO9—5M 1-3 (1-3)

Zaterdag 18 maart stond de thuiswedstrijd tegen het voor onbekende LONGA op het programma. Na de eerste winst vorige week tegen (toenmalige) koploper Gloria, werd gehoopt op een nieuwe overwinning tegen een ploeg die ook één keer wist te winnen. WSC had alleen wel te maken met een ziekenboegje. Het begin was net als volgende week veelbelovend. WSC speelde op de helft van LONGA en al snel werd de inzet beloond met een doelpunt. Na een dribbel richting doel van Milou had de keeper de bal niet goed vast en was Milou alert om de bal in het doel te schieten (1-0). WSC zette door, maar een doelpunt bleef uit. Na een dikke 5 minuten kwam LONGA ook op de helft van WSC en het was duidelijk dat er een sterke speler tussenzat die gevaarlijke door kon breken vanaf het middenveld. Daarmee kwam LONGA ook gevaarlijker voor de dag dan verwacht. De verdediging met Isa en Lisa hield nog goed stand met hulp van een verrassend goede gelegenheidskeeper Sterre. Uiteindelijk wist LONGA na 10 minuten met een doorbraak vanaf het middenveld toch te scoren en maakte gelijk (1-1). WSC was even de weg kwijt en richting einde eerste helft liep LONGA in een keer snel uit naar 1-3. In de tweede helft wat taktische wijzigingen: Verdediger Lisa ging zoals gewoonlijk op doel, waardoor Famke opgetrommeld werd om samen met Evy het sterke spel van de enkele LONGA speelster op het middenveld te frustreren. De nieuwe opstelling bleek goed te werken en WSC werd langzaamaan weer de betere ploeg. Met Jewel, Marguerite en Milou in de aanval kwamen wel wat kansjes, maar met weinig tot geen schoten op het doel veranderde dat helaas niet meer de eindstand. De inzet van de meiden was zoals gewoonlijk goed en de wedstrijd zelf is leuk om te kijken. De eindstand doet sommige trainers wel nog wat frustreren. Volgende week wacht het nog puntenloze RWB. Hopelijk vinden we dan weer wat aansluiting bij de andere ploegen. In de voorbereiding daarvoor zal Johan Cruijff eens aangehaald worden met ‘Je moet schieten, anders kan je niet scoren’.

Het bericht Meidenvoetbal: WSC Waalwijk weekend special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *