Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Miedema: “Ik denk dat we juist een keer in de aanval moeten gaan”

Schrijver: Jeroen Adriaanse
Fotograaf: Nienke van der Tak

Op 17-jarige leeftijd vertrok ze naar Bayern München om haar sportieve droom waar te maken. Vivianne Miedema heeft als sterspeelster bij de Duitse club en als international op jonge leeftijd al enorm veel ervaring opgedaan. Aanstaande donderdag speelt Miedema de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen PSG en daarom belde vrouwenvoetbalnieuws.nl met haar om vooruit te blikken op de confrontatie.

Het is namelijk zo dat PSG drie jaar geleden ook interesse toonde in Miedema. “Er is eigenlijk altijd wel interesse geweest van Paris Saint-Germain maar mijn gevoel was op dat moment het beste bij Bayern München. Vooral omdat ik dacht dat dat een goede tussenstap zou zijn en eigenlijk niet had verwacht dat wij zo mee zouden draaien in de competitie.”

Met Bayern München kende Miedema echter niet de beste generale repetitie. Er werd zowel in de beker als in de competitie verloren van VfL Wolfsburg. Dat speelt toch wel enigszins een rol in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. “Met het zelfvertrouwen kan het natuurlijk wel beter. We hebben best wel veel blessures, dus in dat opzicht denk ik niet dat wij het sterkste team op dit moment hebben,” aldus Miedema. “De wedstrijden tegen Wolfsburg moeten we nu achter ons laten en we moeten ons concentreren op Paris Saint-Germain.”

Ondanks haar relatief jonge leeftijd ervaart Miedema weinig wedstrijdspanning voorafgaand aan de ontmoeting met Paris Saint-Germain. “Dat valt wel mee. Natuurlijk is het anders dan een beker- of competitiewedstrijd maar ik denk dat het vooral heel veel genieten is. Ook nu met het team dat we hebben. Het klinkt misschien lullig maar je hebt niks te verliezen. Ik denk dat Paris Saint-Germain op dit moment een sterker elftal heeft dan wij hebben. Maar ik weet zeker dat het wel twee gelijk opgaande wedstrijden gaan worden,” zo sluit Miedema zelfverzekerd af.

Alhoewel Miedema iets meer spanning voelt dan bij een beker- of competitiewedstrijd, valt het wel enigszins te vergelijken met de spanning voor een wedstrijd bij Oranje. “Dat zijn ook grote wedstrijden natuurlijk die je bij het Nederlands elftal speelt. Het is echter niet te vergelijken met een WK of EK dat je gaat spelen.”

Het EK dat aankomende zomer in Nederland gaat plaatsvinden, speelt namelijk wel altijd mee in het hoofd van Miedema. “Je denkt er altijd aan. Maar nu is gewoon de focus op Bayern München en daarna komt de focus op het EK.”

Dat kan ook niet anders, want vandaag staat de laatste training voor de wedstrijd op het programma en zal de tegenstander van donderdag besproken gaan worden. “We bekijken best wel veel beelden. Meestal duurt zo’n bespreking een uur. We komen in ieder geval niet voor verassingen te staan.”

In Paris Saint-Germain treft Bayern München een ijzersterke ploeg. “Misschien wel beter dan ons op dit moment. Het wordt een moeilijke wedstrijd; net zoals de twee voorgaande wedstrijden tegen Wolfsburg. Ik denk dat Paris Saint-Germain vooral heel erg technisch is maar ik hoop dat wij er gewoon goed tegenover kunnen staan.”

Als het aan Miedema ligt zal haar ploeg namelijk in staat zijn om doelpunten te kunnen gaan maken. “Ik denk dat we daar vooral voor moeten gaan en niet achterover moeten gaan leunen. Dat doen we eigenlijk best wel heel vaak. Ik denk dat we juist een keer in de aanval moeten gaan.”

 

Het bericht Miedema: “Ik denk dat we juist een keer in de aanval moeten gaan” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *