Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Pieëte wenst: “In Nederland fullprofklimaat voor vrouwenvoetbal creëren”

Marlous Pieëte deelt eens per maand haar ervaringen en die van haar team op de clubsite van Ajax. Deze keer haakte ze in op het tienjarig bestaan van de Eredivisie en de ontwikkeling die de competitie heeft meegemaakt.

De aanvalster kan dit volledig uit eigen ervaring vertellen aangezien ze er vanaf de start van de Eredivisie bij is geweest. De speelster kwam destijds uit voor FC Twente  en ziet op alle vlakken verbetering. “We waren toen weliswaar echt onderdeel van de club, maar trainden op een ander veld, kregen nauwelijks een vergoeding. Met onze studenten ov-kaart konden we naar huis. Twente zorgde er wel voor dat je in de buurt kon wonen en daar waren ze de enige club in volgens mij. Nu kunnen we meer als prof leven. Toen vond ik het niveau goed, maar ook dat is heel erg omhoog gegaan. Er zijn veel stappen gemaakt, zeker fysiek en qua fitheid.”

Ondanks dat het niveau in tien jaar tijd flink is gestegen, merkt Pieëte op dat de Eredivisie nu is gestabiliseerd. “Ik hoop dat de lijn weer verder omhoog gaat, maar dan moeten de clubs er nog meer achter gaan staan. Ik zou het mooi vinden als elke Eredivisie-ploeg ook een beloftenteam zou hebben. Daar moeten de clubs in investeren. De Eredivisie van de mannen bestaat dit seizoen zestig jaar, wij tien. We liggen nog vijftig jaar achter in jaren, staan dus eigenlijk nog aan het begin.”

Na een decennium professioneel vrouwenvoetbal zijn er nog genoeg dromen voor de toekomst, waarvan de Ajax-speelster misschien wel de mooiste voor het einde van haar column bewaart. “Mijn wens voor de toekomst is dat we in Nederland een fullprofklimaat voor vrouwenvoetbal  kunnen creëren, zoals in het buitenland. Dat alle speelsters fulltime met hun sport bezig kunnen zijn.”

 

Het bericht Pieëte wenst: “In Nederland fullprofklimaat voor vrouwenvoetbal creëren” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *