Social Talk: #TBT Tien jaar Eredivisie Vrouwen

Vandaag een speciale editie van Social Talk. We blikken op deze ‘throwback thursday’ samen met enkele (voormalig) speelsters terug op tien jaar Eredivisie! Zo werpen we een blik op de zilvervloot van Claudia van den Heiligenberg en spotten we Anouk Hoogendijk en Marlous Pieëte min tien jaar. Herken jij ze nog?

Jonkies in ‘verkeerde’ shirts tijdens persconferentie Eredivisie

Wist je dat deze foto van Anouk Hoogendijk werd gemaakt tijdens de persconferentie voor de oprichting van de Eredivisie? Op die dag waren er zes shirtjes van de clubs die de Eredivisie zouden gaan vormen aanwezig. Gedurende de photoshoot werd er gekeken naar wie welk shirt het beste zou passen. Dit omdat de teams op dat moment nog niet waren geformeerd. Zo heeft Marlous Pieëte hier bijvoorbeeld het shirtje van sc Heerenveen aan, terwijl ze uiteindelijk bij FC Twente aan de slag ging!

🎈Precies 10 jaar geleden begon de eredivisie voor vrouwen met deze 6 teams!! 10 jaar alweer!! 🎈#tb #detijdvliegt #jubileum #fcutrecht #az #willem2 #Heerenveen #ado #twente #eredivisievrouwen #10jaar #jongekoppies #ad

Een bericht gedeeld door Anouk Hoogendijk (@anoukhoogendijk) op

 

Leonne Stentler schreeuwt het uit van blijdschap

De voormalig international deelde een foto van het landskampioen dat ze met ADO Den Haag Vrouwen behaalde. Met de schaal in handen vierden Leonne Stentler, Merel van Dongen, Kimberley Vermeij, Eshly Bakker en Arlette Almeida het kampioenschap. Op naar nog veel meer mooie jaren!

Yes 10 jaar @eredivisievrouwen! Daar mogen we best trots op zijn met zijn allen. 💪🏻💪🏻💪🏻#timetokicksomeballs

Een bericht gedeeld door Leonne Stentler (@lstent) op

 

De zilvervloot van Claudia van den Heiligenberg

Claudia van den Heiligenberg heeft tijdens haar periode in de Eredivisie flink wat zilverwerk verzameld. Op onderstaande foto blikt ze terug op al haar hoogtepunten. Van haar tijd bij AZ tot aan Ajax. Inmiddels speelt ze alweer sinds 2015 bij het Duitse FF USV Jena.

10 jaar eredivisie. #3schalen en #2bekers #mooieherrineringen #Ajax #Telstar #AZ

Een bericht gedeeld door claussie85 (@claussie85) op

 

Soms zegt een foto meer dan duizend woorden

Marlous Pieëte dacht bij tien jaar Eredivisie direct aan de bekerwinst van ‘haar’ FC Twente op FC Utrecht. De knielende fotograaf had het zo te zien lastig met de vele bloemen en lachende gezichten die op de foto moesten worden gezet. Wat een feest moet dat geweest zijn.

Een bericht gedeeld door MarlousPieete (@marlouspieete) op

 

Kleine meisjes worden groot, wie herkent ze nog?

Ook Mandy van den Berg deelt een pareltje uit de oude doos. Op deze foto zien we naast Van den Berg ook, onder andere, Sheila van den Bulk! Die twee spelen nog regelmatig samen met elkaar. Niet in clubverband maar bij de OranjeLeeuwinnen.

10 jaar Eredivisie Vrouwen = 10 jaar vriendinnen! ❤ #Repost @marjolijnberg ・・・ Uit de oude doos: 😂 #@mandyvdberg4 #@sheilavdb #Esther #Marel #10jaar eredivisievrouwen #ADOVROUWEN⚽🏆 #vrienden

Een bericht gedeeld door Mandy van den Berg (@mandyvdberg4) op

Het bericht Social Talk: #TBT Tien jaar Eredivisie Vrouwen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!