Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ajax ontving verliespunten concurrenten met gejuich

Fotograaf: Nienke van der Tak

Terwijl Ajax in speelronde negentien een flinke overwinning boekte op Achilles ’29 (6-1), verloren de nummers twee en drie op de ranglijst juist dure punten. FC Twente speelde thuis met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle en ADO Den Haag kreeg flink klop van Telstar VVNH. Met een uitslag van 1-7 werden de vrouwen in eigen huis van de mat getikt.

Ed Engelkes, hoofdtrainer van Ajax Vrouwen, laat tegenover Ajax TV¬†weten dat de uitslagen een behoorlijke verrassing waren. “Toen wij binnenkwamen kregen we door dat Twente net de 3-2 had gemaakt, maar dat bleek te gaan om een goal die uiteindelijk werd afgekeurd. De grootste verrassing was natuurlijk ADO die zo groot verliest van Telstar. Uiteindelijk gunstig voor ons.”

De verliespunten van de naaste concurrenten werd volgens de trainer door zijn selectie ontvangen ‘zoals door elke sportploeg’. “Ondanks hun eigen wedstrijd, waarin ze het prima hebben gedaan, wordt het met gejuich ontvangen. Dat mag duidelijk zijn”, zegt de trainer lachend.

Ajax speelt vrijdagavond 24 maart om 19.30 uur de kraker tegen PSV. Met het oog op de play-offs zal Ajax de drie punten mee terug naar Amsterdam willen nemen , terwijl de Eindhovenaren juist zullen proberen het gat op de ranglijst te verkleinen.

 

Het bericht Ajax ontving verliespunten concurrenten met gejuich verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *