Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De koploper rekent zich voorlopig nog niet rijk

Fotograaf: Nienke van der Tak

Ondanks dat Ajax momenteel de ranglijst aanvoert, waakt de ploeg voor gemakzucht. Ajax TV blikt met speelster Lauren Delleman en hoofdtrainer Ed Engelkes alvast vooruit op de naderende play-offs.

Delleman, die vorige week haar rentree maakte en een groot deel van het seizoen vanaf de zijlijn bekeek, is trots op haar ploeg. “Het gaat het supergoed en ik denk dat we dat als team ook echt voelen zo, maar dat hebben we voorgaand seizoen ook gehad. Op het laatst, als de prijzen worden verdeeld moet je ook echt top zijn. Dat beseffen we ons goed. We rekenen ons nog niet rijk en gaan echt scherp door.”

Voor Engelkes is de grote voorsprong van zijn ploeg geen reden om het nu rustig aan te doen. “Straks in de play-offs speel je echt voor het kampioenschap. Ik snap dat ploegen tegen ons alles zullen geven om de wedstrijd te winnen en wij moeten daarin mee. Je kunt niet zeggen we doen nu een stapje terug en straks in de play-offs zetten we een knop om en geven we gas. Je moet nu ook gewoon gas geven, want dan wordt het straks makkelijker in de play-offs.”

 

 

Het bericht De koploper rekent zich voorlopig nog niet rijk verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *