Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje ongewijzigd in FIFA en UEFA ranking

De Oranje Leeuwinnen blijven op de wereldwijde FIFA ranking op de twaalfde plaats staan. Op de UEFA ranking waarin alleen Europese landen zijn opgenomen, vinden we Nederland op een zesde plaats terug. De nummer één van Europa is en blijft Duitsland, al zit Frankrijk daar kort achter. Engeland en Zweden verdienden goede punten en ontwikkelden een gaatje met achtervolgers Noorwegen en Nederland. Vlak achter Nederland volgt Spanje die met een goed WEURO2017 nog dichterbij zullen komen.

De nummer één van Europa, Duitsland, is overigens ook de nummer één van de wereld. De Verenigde Staten volgt op drie punten achterstand en Frankrijk, Engeland en Canada maken de top vijf compleet. Het gat tussen de top vijf en Nederland (nummer twaalf) wordt opgevuld door Japan, Zweden, Australië, Brazilië, Noord-Korea en Noorwegen.

De FIFA biedt ook een indeling per continent aan. De vijf beste landen volgens deze ranking zijn Nigeria, VS, Brazilië, Nieuw-Zeeland, Japan en Duitsland.

Het bericht Oranje ongewijzigd in FIFA en UEFA ranking verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *