Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing Eredivisie: vrijdag 24 maart

Deze speelronde staan er weer vier wedstrijden op het programma; verdeeld over de vrijdag en de zaterdag. Aanstaande vrijdag staat uiteraard de kraker tussen PSV en Ajax op het programma. Verder gaat sc Heerenveen het in een uitduel opnemen tegen Achilles ’29 en zal PEC Zwolle voor een stunt proberen te gaan zorgen tegen Telstar in het MAC³PARK stadion.

Achilles ’29 vs Sc Heerenveen

Terwijl Achilles ’29 vorige speelronde een pak rammel kreeg van Ajax (6-1), verloor sc Heerenveen nipt van PSV (1-2). Beide teams zullen zich willen gaan revancheren na de verliespartijen. Sc Heerenveen lijkt de beste papieren te hebben met Simone Kets en Jassina Blom in de gelederen. Dit duo is dit seizoen goed voor vijftien doelpunten. Daarmee nemen de Nederlandse aanvalster en de Belgische middenveldster iets meer dan een kwart, namelijk 35,71%, van het doelpuntentotaal voor hun rekening. Achilles ’29 kreeg tot nu toe het meeste aantal doelpunten tegen (67) en zal dus een manier moeten zien te vinden om de aanval van sc Heerenveen af te stoppen.

PEC Zwolle vs Telstar

Telstar verbaasde vorige week vriend en vijand door met 1-7 te winnen van ADO Den Haag. De ploeg van Gideon Dijks zal dus met een goed gevoel gaan afreizen naar Zwolle. Daar zal de hekkensluiter, PEC Zwolle, voor een stunt proberen te gaan zorgen. Eerder dit seizoen werd er namelijk al een keer gewonnen van Telstar (1-3). De ranglijst liegt echter niet en daar is Telstar op een knappe vijfde plaats terug te vinden met een puntentotaal van 22 – een voorsprong van zeven punten op sc Heerenveen.

PSV vs Ajax

De wedstrijd tussen PSV en Ajax is de absolute kraker van deze speelronde. Op Sportpark de Herdgang zal de ploeg van Nebojsa Vuckovic het gaan opnemen tegen de koploper. Voor PSV zal deze confrontatie tevens het begin zijn van een reeks aan lastige maar uiterst belangrijke wedstrijden. Na Ajax zal de ploeg namelijk moeten gaan aantreden tegen FC Twente en sc Heerenveen – in de halve finale van de KNVB Beker. Ajax ligt nog altijd op koers om kampioen van de Eredivisie te gaan worden na het puntenverlies van zowel FC Twente als ADO Den Haag vorige week. Eerder dit seizoen wist de ploeg van Ed Engelkes al met 1-2 te winnen in Eindhoven dankzij doelpunten van Loïs Oudemast en Marjolein van den Bighelaar. Bij PSV blijkt het echter ook goed te zitten met het zelfvertrouwen.

Het bericht Voorbeschouwing Eredivisie: vrijdag 24 maart verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *