Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing Hoofdklasse B – speelronde 20

Nog zeven wedstrijden te gaan voor alle clubs in de zondag hoofdklasse. Sc ’t Zand staat er goed voor met een voorsprong van vier punten op FC Eindhoven en vijf punten op Fortuna Wormerveer. Sc ’t Zand gaat op bezoek bij SV Venray, dat in de middenmoot staat. Kolping Boys staat 12e met zestien punten; zes punten achter op de nummer tien, DSE. Er is dus nog van alles mogelijk voor Kolping Boys. Dan moet er echter wel gewonnen worden in een rechtstreekse confrontatie met DSE.

Het is duidelijk dat FC Eindhoven geen steken meer mag laten vallen. Echter verkeert de ploeg de laatste tijd niet in een goede vorm. Dit weekend komt Fortuna ’54 op bezoek. Fortuna Wormerveer pakte afgelopen zondag de grootste overwinning ooit in de landelijke klassen. Victoria Boys werd namelijk met 16-0 verslagen. Nu wacht de uitwedstrijd tegen Someren, dat op de 11e plaatst staat. Dat zou dus betekenen dat, mocht het zo blijven, de ploeg gaat degraderen. Daarom moet Someren er alles aan gaan doen om het tij op tijd te doen keren. Prinses Irene lijkt nu al klaar te zijn voor de nacompetitie voor promotie en kan dus vrijuit gaan spelen tegen VV Maarssen, dat met 23 punten op plaats negen staat.

VV Maarssen staat vier punten achter op de achtste plaats – een plek die handhaving betekent – maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Op die ‘veilige’ achtste plaats staat op dit moment RKSV Nuenen, dat bij winst op Buitenveldert VR2 goede zaken kan gaan doen. De Amsterdamse formatie heeft nog drie overwinningen nodig om zich definitief veilig te spelen. Venlosche Boys pakte vier punten uit de laatste twee wedstrijden. Deze speelronde moeten de drie punten dus worden gepakt uit tegen Victoria Boys.

 

Het bericht Voorbeschouwing Hoofdklasse B – speelronde 20 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *