Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

FC Twente boekt overwinning op ADO Den Haag

FC Twente heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Ajax door met 0-2 te winnen van ADO Den Haag. Voor de ogen van het thuispubliek wist de ploeg van Arend Regeer weinig kansen te creëren. Daardoor nam FC Twente dankzij doelpunten van Sherida Spitse en Jill Roord de drie punten mee naar huis.

De Tukkers probeerden al vroeg in de wedstrijd de controle over te nemen. Via een schot van Sherida Spitse en een poging van Ellen Jansen werden de eerste twee kansen van de avond gecreëerd.

Desondanks kwam de wedstrijd mede dankzij een goed georganiseerd ADO Den Haag langzaam op gang. In het Kyocera Stadion liet de ploeg van Arend Regeer de bezoekers vooral het spel bepalen. Zo moest Jennifer Vreugdenhil in actie komen op een schot van Lineth Beerensteyn en vlak daarna vanuit de kluts met Jill Roord.

ADO Den Haag kwam er vanuit de omschakeling maar sporadisch uit. Tien minuten voor de rust verdween een schot van Nance van der Meer ruim naast het doel. Vlak daarna zette FC Twente nog aan. Een strakke voorzet van Maud Roetgering werd door Beerensteyn vlak voor het doel van Vreugdenhil ingeschoten. De keepster hield haar ploeg echter met een uitstekende redding op de been en daardoor zochten de twee ploegen met een ruststand van 0-0 de kleedkamers op.

FC Twente vloog in het tweede bedrijf uit de startblokken na een snelle counter. Via Ellen Jansen verscheen de uitploeg gevaarlijk voor het doel. Haar voorzet was echter te scherp voor zowel Beerensteyn als Roord. Kort daarna kwam de ploeg van Tommy Stroot er wederom gevaarlijk uit. Nu was de pass annex schot van Renate Jansen niet zuiver genoeg voor Beerensteyn.

Nadat ADO Den Haag via Sharona Tieleman ook even van zich liet horen, was het Sherida Spitse die namens FC Twente de score opende. Met een bekeken schot wist ze de bal buiten het bereik van Vreugdenhil te plaatsen.

Vlak voor tijd schoot Jill Roord de wedstrijd definitief in het slot door de score te verdubbelen. Dankzij deze overwinning blijft FC Twente in het spoor van Ajax, terwijl ADO Den Haag in eigen huis opnieuw punten laat liggen.

 

Het bericht FC Twente boekt overwinning op ADO Den Haag verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *