Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Bourgondisch Voetbaltoernooi Gemert

Het Bourgondisch Voetbaltoernooi in Gemert is een feest voor iedereen!

Op 23, 24 en 25 juni 2017 vindt in Gemert alweer de derde editie van het Bourgondisch Voetbaltoernooi plaats. Dit uiterst gezellige toernooi biedt plaats aan ruim 650 voetballers en voetbalsters uit heel Nederland en België. De afgelopen twee edities van het evenement waren beiden een groot succes. Op het sportcomplex van Voetbalvereniging Gemert was het gedurende het hele weekend één groot feest. Dat wil de organisatie dit jaar nog eens dunnetjes overdoen.

Voetbal, muziek en bourgondisch genot staan centraal tijdens het Bourgondisch Voetbaltoernooi. Al voor het derde jaar op rij reizen ruim 45 voetbalteams vanuit alle uithoeken naar het Brabantse Gemert voor een weekend lang vol spektakel. De teams verblijven van vrijdag 23 juni t/m zondag 25 juni, inclusief twee overnachtingen, op Sportpark Molenbroek. Organisator Carlo v.d. Horik: “Vanuit Friesland tot aan België, de teams komen werkelijk waar overal vandaan. Vorig jaar hadden we zelfs uit elke Nederlandse provincie minimaal één team vertegenwoordigd, dat was gaaf.”

Vrouwen zorgen voor meer diversiteit

Ook dit jaar zullen zowel de mannenteams alsmede de vrouwenteams een voetbaltoernooi afwerken. Carlo: “Om de diversiteit te vergroten hebben we na de eerste editie besloten om meer vrouwenteams toe te voegen aan het toernooi. Dat is gezien de opmars van het vrouwenvoetbal ook zeker wel op zijn plaats denk ik. Vorig jaar heeft dat goed uitgepakt, want het zorgde voor een perfecte mix tijdens het toernooi. En geloof me, die vrouwen kunnen net zo hard feesten als die mannen.”

Voetbaldorp bij v.v. Gemert

Elk jaar wordt het Bourgondisch Voetbaltoernooi weer wat grootser opgezet. Gedurende het hele weekend staat er op de parkeerplaats van Voetbalvereniging Gemert een grote feesttent. Daaromheen is van alles te doen. Zo zal er dit jaar voor het eerst een darttoernooi plaatsvinden. Carlo: “Het plein rondom de feesttent groeit door dit soort toevoegingen steeds meer uit tot dé centrale feestlocatie in de open lucht waar veel te horen, zien en doen is. Voor jong en oud is er het hele weekend van alles te beleven.”

Sport, muziek en feest; een gouden combi

De voetbalfestiviteiten worden net als voorgaande jaren begeleid door diverse muzikale acts. Nieuw dit jaar is een blaaskapellenfestijn met veel gezellige muziek. Op zaterdagavond, tijdens de spectaculaire feestavond, zal de regionale feestband Proost ervoor zorgen dat het dak eraf knalt. Carlo: “Het mooie aan het Bourgondisch Voetbaltoernooi is de gouden combinatie tussen de strijd op de velden en de nodige biertjes in de avonduren, dat is namelijk iets wat zorgt voor veel onderlinge verbondenheid tussen de teams.”

Nog enkele toernooiplekken beschikbaar

Het Bourgondisch Voetbaltoernooi is het grootste evenement dat onder de vlag van Voetbalvereniging Gemert georganiseerd wordt. De organisatie wil laten weten dat er nog enkele toernooiplekken beschikbaar zijn voor recreatieve damesteams (KNVB geregistreerd, vanaf 2e klasse). Inschrijven voor het BVT 2017 kan via voetbaltoernooigemert@gmail.com. Beleef van vrijdag t/m zondag de fantastische sfeer op Sportpark Molenbroek. Dit mogen jij en je teamgenoten niet missen!

Meer informatie op Facebook (hier).

Het bericht Bourgondisch Voetbaltoernooi Gemert verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *