Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nabeschouwing Eredivisie zaal – 24 maart 2017

In Alkmaar pakte FC Gelre een moeizame zege op Team Alkmaar/Sportstars. De bezoekers kwamen op 0-2 door Judith Westervelt en Angela van Rooy. De thuisclub speelde met een jonge ploeg. Voor rust maakt Myra Wijngaarden de 1-2. Laat in de 2e helft scoorden Judith Westervelt en Angela van Rooy 1-4. De debuterende Levi Achthoven schoot de 2-4 binnen op het bord voor de Alkmaarse ploeg. Coach Johannis was zeer tevreden met de winst.

KTP Nieuw Roden verloor met 3-5 van koploper Pernis/Barcelona Soccer School na een 0-3 ruststand. Nieuw Roden speelde in de eerste helft zeker niet slecht, maar de spitsen van Pernis schoten met scherp. In de tweede helft bracht de thuisploeg de spanning terug in de wedstrijd door terug te komen tot een 2-3 stand. Na deze krachtsinspanning moest het even terug en daar profiteerde een geroutineerd spelend Pernis van door een 2-5 voorsprong te nemen. In de powerplay met keeper Joukje van der Meer in de spits scoorde KTP nog de 3-5.

In Amsterdam verloor Zuidoost United het uitzicht op de play offs tegen Avanti/Keuning Advocaten. De ploeg uit Stiens wist met 3-5 te winnen van de nummer 5. Si Shyt Hau (4) en Femke Reitsma schotende Friese ploeg naar de verassende overwinning.

Pro Futsal Club wist de punten thuis te houden door de winst te pakken tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. De thuisclub kwam op een 2-0 voorsprong. Vervolgens kreeg Stephanie Gorter (RB) een rode kaart voor hands. Uit de daaruit volgende penalty werd het 3-0. Na de wissel brachten Annika Schulte en Larissa Smit (RB) de spanning terug. Ondanks kansen voor beide ploegen bleef het 3-2.

Een gehavend Hovocubo wist het slechts een helft vol te houden tegen drs. Vijfje. De thuisploeg nam een 1-0 voorsprong door Marcella Cabrera. De Groningse studenten kwamen voor rust nog op 1-1. Na de wissel maakten de bezoekers 1-2 en loerde op de counter. Uiteindelijk werd het 1-6. Suzanne Deckers (Hovo) zorgde tenslotte voor de 2-6.

Uitslagen 24 maart 2017:

Team Alkmaar/Sportstars FC Gelre  2-4
Pro Futsal Club Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau  3-2
Hovocubo G.S.F.V. Drs. Vijfje  2-6
Zuidoost United Avanti/Keuning Advocaten  3-5
KTP Nieuw Roden vv Pernis/Barcelona Soccer Schools  3-5

Het bericht Nabeschouwing Eredivisie zaal – 24 maart 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *